Vad kan man patentera?

1
Hej,

Jag undrar, kan man patentera ett speciellt sätt att lösa problem, t.ex. att använda program för att lösa problem, både i lösning och diagnostik, att folk då inte kan använda samma approach inom samma område eller är det endast produkter?

Generellt lite feedback på vad man kan och inte kan patentera skulle vara väldigt hjälpsamt.

Jag har en ide i åtanke men vill inte avslöja för mycket, speciellt om det skulle vara så att man kan patentera det.

Tack på förhand!

Jim
18
Svårt att svara säkert med så generell information, men detta säger patent och registreringsverket: "Vad kan patenteras? Det finns mycket som kan patenteras. Här ger vi exempel på vad som däremot inte kan patenteras. Enligt patentlagen kan en uppfinning inte enbart utgöras av: en upptäckt, vetenskaplig teori eller matematisk metod, en konstnärlig skapelse, en plan, regel eller metod för intellektuell verksamhet, för spel eller för affärsverksamhet eller ett datorprogram, en presentation av information. ett sådant förfarande för kirurgisk eller terapeutisk behandling eller för diagnostisering som ska utövas på människor eller djur. Mjukvara och affärsmetod En idé som enbart utgörs av ett datorprogram eller en plan, regel eller metod för en affärsverksamhet har ingen teknisk karaktär och kan alltså inte patenteras. Däremot kan uppfinningar av teknisk karaktär där det även ingår en affärsmetod, eller som genomförs eller kan genomföras av ett datorprogram, mycket väl vara patenterbara." Är du osäker skadar det väl inte att skicka in en ansökan.
Man kommer aldrig först om man följer andras fotspår http://www.hansomvet.com/
Informationen från Martin stämmer. Mer information om ämnet finns att läsa på prv.se, se bifogad länk http://www.prv.se/Patent/Ansoka-om-patent/Innan-ansokan/Vad-kan-patenteras/ PRV/Kundtjänst

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.