Prostitution företag f-skatt

758
1
Det slog mig att för några år sedan var det ett fall upp, där en tjej som


var prostituerad hade F-skattsedel och betalade sin moms och skatt på de


inkomsterna som hon hade som hora. Skattemyndigheten tackade och tog


emot pengarna och då ansåg flickan att hennes verksamhet var legal.


I detta fall så tjänade staten pengar på tjejens prostitution, vilket i sig


också borde vara förbjudet…


:oops: Är det någon som vet hur den historian slutade?
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
640
5
[quote="Sinnenas Teater"]Det slog mig att för några år sedan var det ett fall upp, där en tjej som [br]var prostituerad hade F-skattsedel och betalade sin moms och skatt på de [br]inkomsterna som hon hade som hora. Skattemyndigheten tackade och tog [br]emot pengarna och då ansåg flickan att hennes verksamhet var legal. [br]I detta fall så tjänade staten pengar på tjejens prostitution, vilket i sig [br]också borde vara förbjudet… [br] :oops: Är det någon som vet hur den historian slutade?[/quote] [br] [br] [br]Som jag minns hela historien så anmälde hon staten för koppleri i samma ögonblick som de första skattepengarna hade mottagits av skattemyndigheten :grin: [br] [br]Har för mig att en dansande kvinna i Danmark försökte dra av ett "inköp av Silicon" som hon ansåg vara en investering som skulle generera [b][i]större[/i][/b]... inkomster i hennes företagande :-D [br] [br]Minns inte hur den historien slutade :o [br] [br]MVH [br] [br]R
50
Var det inte i den vevan som lagen om sexköp kom. DVS att sälja sex var tillåtet med däremot inte att köpa detsamma. JAg har för mig att det var en debatt där Skattemyndigheten inte kunde dra in hennes F-skattsedel eftersom hon uppfyllde alla krav på moms, laglig verksamhet etc. Däremot var hennes kunder förbjudna att handla av henne.
18
Sverige är nog det västland som har den mest godtyckliga och minst seriösa inställningen till rättstrygghet. Att det faktiskt står i kopplerilagen att ingen får tjäna pengar på att andra prostituerar sig, samtidigt som Skatteverket tjänar pengar på när horor betalar skatt, är nog ett lagbrott som de helt enkelt struntar i att beivra. Dvs de bryter mot sina egna lagar, men bryr sig inte.
205
1
Jag vet inte, men kan det inte vara så att skattemyndigheten inte får anmäla brottet? Det rör sig ju om ett sedlighetsbrott (term från amerikansk film, funkar det även i Sverige?) och inte ett skattebrott.
28
Det är nu inte bara svenska företag som lämnar landet utan även de prostituerade. Inte den lilla grupp som måste gå på gatan för att få knark utan majoriteten som faktiskt väljer yrket för att det ger bra betalt.[br][br]Norge som nu står och väger vilken väg de ska gå kommer säkert att gå på vägen som övriga Europa har valt, att legalisera det så att det inte hamnar i det dolda.[br][br]En bra väg hade kanske varit att lägga det till hushållsnära tjänster.[br]Det blir ju så mycket lättare för dem att komma på benen då. I företaget alltså.[br][br]/Mr X

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.