safespeed

16
Hej. För 399 kr/år, är man fri från tre fortkörningsböter per år. Detta gäller

1-30 km/h över tillåten hastighetsgräns. Jag undrar bara. Hur lyckas dom räkna ut att dom ska gå in vinst eller anar dom bara att dom ska göra det?www.dontworry.se
640
5
Hejsan! [br] [br]Intressant affärsidé, kan inte låta bli att undra vad nästa steg blir… :o [br] [br]Det kan inte vara så svårt att räkna sig fram till. SCB eller polisen har säkert uppgifter om hur många som syndar varje år i trafiken. Självklart så får dom skriva upp siffrorna något. Jag tror inte att målgruppen är ”Johan 82 år” som kör 600 mil per år :grin: [br] [br]Dom verkar inte ta hänsyn till miltalet man kör, så antingen har dom goda marginaler eller kanske dom provar sig fram. [br] [br]Jag har själv kört ca 20 000 mil på fem år. Kör tyvärr alltid för fort på motorvägen och har åkt dit tre gånger :vissla Med andra ord en dålig kund 2400+1200+1200 har jag för mig att det kalaset gick på. [br] [br]Själv vill jag inte försäkra mig mot detta, på något vis känns det som om man skulle ge upp sin strävan mot att bli en bättre människa :wink: [br] [br]Synd att vi inte har samma system som en del andra länder där böterna står i förhållande till inkomsten. [br] [br]MVH [br] [br]R
232
[quote="Robaino"] [br] [br]Synd att vi inte har samma system som en del andra länder där böterna står i förhållande till inkomsten. [br] [br]MVH [br] [br]R[/quote] [br]Ja, där har du verkligen en poäng. Brottet är väl lika allvarligt oavsett hur känbart det är i plånboken, då är det väl rättvisare om man drar en procentuell straffavgift baserat på inkomst.
M-Daniel Johansson
640
5
Jag har för mig att Nokia chefen fick betala 800 000 i böter för några år sedan, undrar hur man mår då? sick Den som ändå hade den inkomsten :grin:
232
[quote="Robaino"]Jag har för mig att Nokia chefen fick betala 800 000 i böter för några år sedan, undrar hur man mår då? sick Den som ändå hade den inkomsten :grin:[/quote] [br] [br]Hm, vad kostade bilen? ;)
M-Daniel Johansson
16
skulle det vara lönsamt att dra igång ett sådant företag :p Om inte i Sverige, kanske i utlandet??
640
5
Tyvärr vet jag inte vad det var för bil, men milkostnaden lär ha skenat den månaden :grin:
232
Hmm.. Är detta avdragsgillt?? :o
M-Daniel Johansson
206
hahaha, nej xt böter är inte avdragsgillt, men är det företagets bil eller böter utfärdade under tjänsteutövning kan företaget betala dem, men det skall då läggas till i deklarationen som en ej avdragsgill kostnad ;-)
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.