Kamprad fortfarande världens rikaste

35
Ikeagrundaren Ingvar Kamprad är fortfarande världens rikaste. Med en förmögenhet på 380 miljarder kronor överträffar han med god marginal Microsoftgrundaren Bill Gates.

I fjol blev det globalt rabalder när tidningen Veckans Affärer publicerade beräkningar som visade att Ingvar Kamprad var världens rikaste, före den "traditionelle" ettan Bill Gates.På måndagen publicerar VA åter sin lista och återigen tillskrivs Ingvar Kamprad större tillgångar än Bill Gates. Enligt VA är Ingvar Kamprad god för 380 miljarder kronor. Den amerikanska tidningen Forbes publicerade i slutet av mars en lista där Bill Gates utnämndes till världens rikaste, med tillgångar på 46,5 miljarder dollar. Det motsvarar inte mer än 360 miljarder kronor, alltså mindre än Ingvar Kamprads förmögenhet.På Forbes lista placeras Ingvar Kamprad på sjätte plats.VA:s beräkningar bygger på att Ingvar Kamprad kontrollerar de utlandsregistrerade stiftelserna som äger de viktigaste bolagen inom Ikea-koncernen.Enligt VA:s lista finns i dag 102 svenska miljardärer, 16 fler än i fjol och dubbelt så många som för fem år sedan.Näst rikast i Sverige är den utköpte Tetra Pak-arvtagaren Hans Rausing, med 85 miljarder kronor.Trea är H&M-ägaren Stefan Persson med en förmögenhet på 85 miljarder kronor.

Jag som trodde att Gates var rikast, har för mig jag såg en annan artikel häromdagen där det stod.Helt otroligt att en person kan äga så mycket pengar!
187
å ja blir bara fattigare....HA HA HA HAhA Ha (hysteriskt skratt)
Frilansande människa
34
Först till en miljard vinner ;)
ar något nytt på gång...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.