Investera pengar

216
6
Vad tycker ni man ska investera sina pengar i? Är det bra med fonder?
2066
22
Oj. Det finns inget rätt svar :)[br][br]Vad är målet med investeringen, hur lång tidsperiod, hur mycket pengar, vilken risk är du beredd att ta med dem, behöver du ha tillgång till pengarna eller är det ok att låsa dem i en investering?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
216
6
Jag vet inte men jag vill inte ta några risker, vad tror ni om fonder?
2066
22
Det räcker inte med den infon för att få ett ens i närheten av bra svar.[br][br]Fonder är ett stort begrepp. Det finns en del fonder som är "säkra", men du får i gengäld rejält mycket mindre avkastning på dessa. Då kan du lika gärna lägga pengarna på något sparkonto med bra avkastning (kolla t ex [url=http://www.compricer.se/sparande/]http://www.compricer.se/sparande/[/url]).[br]"Säkra" fonder är t ex [url=https://www.avanza.se/aza/fonder/fondguiden.jsp?orderbookId=2052]Öhman Penningmarknadsfond[/url] och [url=https://www.avanza.se/aza/fonder/fondguiden.jsp?orderbookId=94867]Spiltan Räntefond Sverige[/url]. Men i mitt tycke finns det bättra sätt att förvara sina pengar.[br][br][br]OBS Se inte detta inlägg som ett råd om hur du ska placera dina pengar.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
2360
49
Mark och fastigheter.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
5
Jag valde precis att gå in med lite besparingar i HM, SKF, Ericsson och Investor. Tycker det känns tryggt att gå in i de stora bolagen med lite spridning och det känns bittert att låta slantarna vila på ett bankkonto.
2360
49
De flesta har gått upp väldigt mycket det sista året. En som jag följt är telia sonera som har legat still i jämförelse med ex. HM som låg på 355 för ett år sedan och sedan gjorde en split. Jag titttade på fastigheter i Lettland och kunde konstatera att de låg på att priserna gått ner på mina objekt med 70 % på grund av finanskrisen. Där finns det möjlighet att lägga ett kontor till billig penning.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2360
49
SEB kom idag med rapport om förbättrat läge i Lettland, det betyder att priser håller på att gå upp igen. Är det någon som har följt mitt råd sedan jag skrev här senast och resultat av det. Du kan även sända till min e-post om du vill det.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.