hjälp hyra lokal

32
Jag har funderat på att hyra en lokal på en köpcenter som då ska vara en cafeteria men jag har några frågor som jag vill ha svar på.

Jag ringde personen som har hand om uthyrning och han sa att jag skulle skriva en intresseanmälan och samt berätta vad det är för verksamhet och vad jag har för inkomster. Jag har bara skrivit 4 rader men hur som helst kommer jag inte på något mer . Tror ni det räcker? eller vad ska jag skriva mer som skulle vara bra? Eller hur ska en intresseanmälan se ut för hyra lokal?

Min andra fråga är måste jag registrera företaget innan jag hyr en lokal eller kan man göra det direkt efter man har fått besked om att man får hyra lokalen?

Tack för svar!
2066
2
Du har skrivit ca 7 rader i en fråga om vad du ska skriva i intresseanmälan, men bara fått ihop 4 i själva intresseanmälan?[br][br]Jag skulle föreslå att du helt enkelt gör vad som ombeds, beskriv vad du har för verksamhet, eventuellt vad du har tänkt starta för verksamhet i lokalen.[br][br]Ex:[quote][br]Hej![br][br]Jag heter NN och driver företaget XX. Jag såg en annons och tyckte er lokal skulle passa perfekt till ... ... Min idé är att starta det bästa rockkafé som någonsin existerat, eller kanske en mysig liten musikhörna där man kan dricka kaffe. Jag har märkt att det finns väldigt mycket kaffesugna människor här i men väldigt få caféer. Etc, etc, etc...[br][br]...[br][br][br][/quote][br][br]Vad skulle du själv vilja läsa om du funderade på att hyra ut en lokal till en person du aldrig träffat tidigare?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
Ett köpcentrum idag är måna om vilka man hyr ut till. Därför vill de veta mycket.[br][br]Om du inte utan vidare kan skriva ned två rätt så tätt skrivna A4-sidor som beskriver vad det är som du tänker satsa helhjärtat på i flera år, i princip all din tid och alla dina pengar kommer gå dit, så skall du nog inte starta något café.
2360
31
Eftersom jag var med en gång att besluta om ombyggnad av Skärholmens Centrum/Stockholm/Kungens kurva  samt även vilka som skulle finnas där kan jag säga dig att att swetrot ligger närmast till hands och det räcker nog inte med bara skrivna ord, det ska så mycket mer till. Man ska vara mycket driftig samt ha rätt sortiment som passar in i konceptet, samt en trygg ekonomisk sits med bank bakom. Detta gällde naturligtvis inte HM som knde köpt hela centret om de ville, för övrigt en gammal kund till familjen sedan start på 40-talets start.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.