Pris på konsulttjänst

3
Hej,

Jag har börjat diskutera med en revisionsfirma om att hjälpa dem med bokföring åt företag som de inte hinner med. Nu funderar jag på vilket timpris jag ska fakturera dem. Vad är rimligt? Ngn som utför denna tjänst idag?
2360
37
Varför inte fråga dem vad de är villiga att betala inkl. avgifter till dig som företagare, sedan kan du komma igen och se om det är rimligt i din stad. Jag förutsätter då naturligtvis att du har företag annars räknas du som anställd. Du bör då som företagare ha några fler kunder.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
3
Hej,[br][br]Tack för ditt svar. Jag håller på att skaffa FA-skattsedel. Min tanke var att jag, när jag har möte med chefen för revisionsfirman, åtminstone har en aning om vad det brukar hamna på. Som du skriver är det dock kanske lättare att få svar i forumet om man har en konkret siffra att komma med.
223
[br]Då bokföring inte är min starka sida har jag lite koll på priserna. Allt mellan 200:- (triviala uppdrag, löpande bokföring) och 1200:- (skatteplanering i divisioner långt över min) per timme. 350-550 känns som ett normalspann i min värld.[br]
1165
300-350kr/tim låter rimligt för bokföring som underkonsult, dvs att du inte behöver ragga kunderna utan får jobbet av dem. I mina trakter (Hälsingland) kostar bokföringstjänster 350-450kr/timmen enligt prislistan, oförhandlat.
3
Tack så mycket! Då vet jag i vilket härad det ligger, så får jag värdera vad de uppger för pris när vi träffas.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.