Skumma affärer!

33
Som aktivitetsföretag för jag ganska mycket olika bokningar av någon rik läkare som vill att jag anordnar boende och upplevelser åt hans kunder. Nu i veckan var det en familj som ville stanna i 18 dagar, med boende och olika aktiviteter.

Bara för nyfikenhetens skull svarade jag på mailet och drog på utav he...te. Jag vet att det är en bluff, min bror fick en liknande förfrågan förra året från Dr. Brown.

Jag fick svar att han godtar min bokning, men att han även vill att jag skall debitera hans creditkort för den transport som är nödvändig och utförs av ett företag som inte kan hantera kreditkort och sen ska jag skicka pengar till det företaget.

Alltså som jag förstår det:Jag debiterar Dr. Brown:s keditkort med 100 000:- och skickar 45 000:- av dom till transportföretaget.När den riktiga ägaren, eller nån bank upptäcker att det står galet till, och att det inte finns någon familj som skall komma till sverige, vilket gör att jag skall återbetala 100 000:- Har jag tur finns ju i alla fall de 55 000:- kvar, men jag slår vad om att jag aldrig kommer att få pengar tillbaks från transportföretaget, vilket inte ens existerar.Bovarna har på ett lätt sätt tjänat 45 000:-

Jag får även massvis med olika förslag om hur jag kan tjäna miljoner på att låta någon på en existerande bank använda mitt konto för transaktioner.

Jag har även haft släktingar som avlidit, ibland i sverige, ibland i typ africa, som tydligen är superduperrika.

Nu till min fråga:Vet någon nåt bra sätt at lura dom djä....na tillbaks? En polisanmälan gör ju knappast någon skillnad.
/Andreas
1165
Svara med att be dem ringa dig, men ange något nummer till någon hopplös kundtjänst, typ Boxers support eller så. Skriv att de kan ringa det där numret och fråga efter dig när det kommer fram. Eller ge dem numret till utrikesdepartementet och be dem fråga efter din speciella exportmanager Carl Bildt för att se till att hans gäster kommer att tas emot på bästa sätt.[br][br]Jag tror att det går att få deras verksamhet ganska olönsam om de måste lägga tid och pengar på att följa upp blindspår. Om de dessutom får en väldig massa svar så blir det väldigt jobbigt för dem.
640
5
[quote]ange något nummer till någon hopplös kundtjänst, typ Boxers support eller så. [/quote][br][br] :LOOOL[br][br]
2066
2
[quote author=vilse link=topic=4694.msg22767#msg22767 date=1228431101][br]Nu till min fråga:Vet någon nåt bra sätt at lura dom djä....na tillbaks? En polisanmälan gör ju knappast någon skillnad.[br][/quote][br][br]Jag uppmuntrar inte följande, men det svarar på din fråga:[br]http://www.ebolamonkeyman.com/
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
2360
37
Tidningarna varnade i veckan för det upplägget men då gällde det bilar som man accepterade priset på  att köpa samt att man skulle lösa transportfrågan med check. Vad man sa i tidningen var att är det för bra att vara sant är det det. Att man dagligdags är vinnare av än det ena eller andra är så vanligt förekommande så det går automatiskt till spam.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
En bra tillbakakaka är att be dem ringa dig. Du lämnar ett betalnummer.[br]Alternativt skickar ett SMS, men SMS:et är ett betalsms.[br]Googla så ser du var du kan skaffa egna betalnummer/betal-SMS.[br]Du kan även be dem skicka en skiftlig beställning, så får de lägga ut lite porto också.[br]Men det bästa är nog bara att ignorera.[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.