Loanland

190
Läste på http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FArticleID%3D2008%255c05%255c09%255c283433%26sectionid%3DDinapengar om Loanland idag.

Någon som har testat det? Vid en första anblick låter det intressant som alternativ placeringsform som låntagare (är definitivt inte aktuellt att ta lån hos för min del dock) - det har fått en del positiv uppmärksamhet i media och grundarna är etablerade affärsmän.

Samtidigt blir jag lite skeptisk, dels skall man betala för att få låna ut pengar (kan jag visserligen leva med, men det gäller att ha med det i beräkningen..) - men när man läser om lån med upp till 55% i årlig ränta, och upp till 30% i ränta i medianvärde, blir man skeptisk. Låter lite för bra att vara sant - i min värld har en låntagare som går med på 55% i ränta knappast ambitionen att betala tillbaka. Dessutom är det ju räntor som i praktiken är ocker..

Fungerar det å andra sidan så är det ju en intressant placeringsform (dock att jämföra med högriskaktier snarare än något sparkonto). Vad är era tankar? Har någon provat loanland (som långivare eller låntagare)?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.