Starta inte företag

2360
37
Grrrrr Grrrrr om du har berättiga avdrag. Risken är stor att du inte får igenom detta hos skv som slåss för sin egen existens, och du som redan starta överklaga allt som du är berättigad till till högre instans.  Det finns faktiskt något som skv godkänner, INKOMSTER. Lettland/Riga har ett blomstrande företagsklimat. :winner :winner. (Ändå måste du starta för att se om jag hade rätt). Första anhalten är skv som ska bedöma om man själv gjort något fel, därefter länsrätt, kammarrätt och Regeringsrätt som ex. kan se om det är omstörtande verksamhet man håller på med.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
589
1
Lars: Vet du vad "omstörtande verksamhet" innebär?
822
48
Har de på skatteverket varit så elaka mot dig Lars?  :roll:[br][br]Du skriver väldigt ofta negativt inlägg om dem..
2360
37
Jag har hört hur man behandlade folk i det forna öst. Sverige låg inte långt efter under den socialistiska äran. Jag hoppas att man bytt åsikt eller folk i Regeringsrätten nästa år då en del mål kommer upp. Den nya regeringen är inte heller okunnig vad som föregåtts. Jag tror inte många vet, eller har jag fel att när man protesterar så blir de fullkomligt galna. Jag har även sett dessa tendenser när jag försvarat företagare i företagsskattenämnd.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
720
[quote author=lars arenander link=topic=3267.msg15015#msg15015 date=1197669487][br]Jag har hört hur man behandlade folk i det forna öst. Sverige låg inte långt efter under den socialistiska äran.[/quote][br][br]Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus, Lars. Du är ju själv en del av den röd-gröna röran. Är man så missnöjd med den politik som förs så brukar man ju knappast stanna kvar och åta sig förtroendeuppdrag och stå med på vallistor. [br]
2360
37
Det har du rätt i Redkon så jag provade motsatsen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2360
37
Det senaste från skv är att man inte får dra av direkt en datorvara som hade kortare livslängd än 3 år. Detta är den nya regeringens melodi.  Själv befinner jag mig i vårligt företagskattevänligt Riga/Lettland. God jul.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
720
[quote author=lars arenander link=topic=3267.msg15077#msg15077 date=1198188273][br]Det senaste från skv är att man inte får dra av direkt en datorvara som hade kortare livslängd än 3 år. Detta är den nya regeringens melodi.  Själv befinner jag mig i vårligt företagskattevänligt Riga/Lettland. God jul.[br][/quote][br][br]Referens till detta? Vad skulle särskilja datavaror från andra förbrukningsinventarier? 
2360
37
Ingenting, därför är det desto märkvärdigare att göra avskrivning på detta. Men jag har tröttnat på svensk företagsmentalitet hos skv. Givetvis kommer ärendet att överklagas. Karlstad behöver mycket arbete tydligen. Sara lind är mån om sitt arbete.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2360
37
Förresten är det någon mer som håller Karlstad under armarna annars vet jag inte vad de gör där mer än förstör för företagare, de få som finns kvar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
[quote author=lars arenander link=topic=3267.msg15077#msg15077 date=1198188273][br]Det senaste från skv är att man inte får dra av direkt en datorvara som hade kortare livslängd än 3 år. Detta är den nya regeringens melodi.  Själv befinner jag mig i vårligt företagskattevänligt Riga/Lettland. God jul.[br][/quote][br][br]Ser också gärna en referens till detta påstående. Pratar vi om mjukvara, eller en dator/vara?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
720
[quote author=lars arenander link=topic=3267.msg15079#msg15079 date=1198189756][br]Ingenting, därför är det desto märkvärdigare att göra avskrivning på detta. Men jag har tröttnat på svensk företagsmentalitet hos skv. Givetvis kommer ärendet att överklagas. Karlstad behöver mycket arbete tydligen. Sara lind är mån om sitt arbete.[br][/quote][br][br]OK då handlar det alltså inte om att man inte får ta upp kostnaden för förrukningsinventarier direkt även om det är datorrelaterat utan att någon försökt få det till att en dator skulle vara obrukbar redan inom 3 år trots att man ite har den typen av verksamhet.[br][br]Det är ju faktiskt rätt stor skillnad på detta.
589
1
[quote author=lars arenander link=topic=3267.msg15077#msg15077 date=1198188273][br]Det senaste från skv är att man inte får dra av direkt en datorvara som hade kortare livslängd än 3 år. Detta är den nya regeringens melodi.  Själv befinner jag mig i vårligt företagskattevänligt Riga/Lettland. God jul.[br][/quote][br]Det här är INTE "det senaste", Lars och det tror jag du vet om. Så här har det alltid varit, om man inte har en verksamhet som specifikt måste ha de allra senaste datorerna.[br][br]Börjar faktiskt tröttna på ditt ospecifika nedskrivande om Skatteverket nu. Du låter som en rättshaverist, vare sig mer eller mindre.
2360
37
Nej Jorgen där har du fel. Ett inventarie med kortare tid än 3 år skrivs av direkt, och rättshaverist får stå för dig. Jag brukar få rätt även om det tar tid.  Är det du som bestämmer vad som ska skrivas eller inte eller har du order uppifrån. I så fall är det riktigt illa.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
589
1
Order uppifrån? Tror du att hela världen är emot dig?[br][br]Datorer räknas inte som 3-årsinventarier, i de flesta fall (det finns undantag, beroende på verksamhet).[br][br]Och det är INTE något nytt. Att skylla det på nya regeringen är Glocalnet-lågt.
2360
37
Datorutrustningen höll inte ens 3 år och av den enledningen ändrade jag skälet för avskrivning i väntan på Regeringsrättens utslag där detta moment finns med. Men Sara Lind vägrar att avskriva den. Vad jag tycker för övrigt om SKV vet ni säkert.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.