Nytt fildelningsmål i dag

507
1
Nu verkar de sätta fart ordenligt med dessa mål.



Dagen efter pilotdomen inleds nu ett nytt fildelningsmål. Det är en 27-årig Sollentunabo som ska inför skranket.

Den andra vågen av fildelningsmål gäller Den tredje vågen. Det är namnet på den film som 27-åringen ska ha delat ut på internet för ganska exakt ett år sedan.



På tisdagen dömdes en 28-årig Västeråsbo till 16.000 kronor i böter för att ha delat ut filmen Hip Hip Hora.



Sollentunafallet skiljer sig på från det fallet eftersom polisen gjort husrannsakan och beslagtagit 27-åringens dator. I den satt en hårddisk på 250 GB där polisen säger sig ha hittat en mapp kallad "DC++ utdelat". DC++ är ett fildelningsprogram. På hårddisken ska också en mapp kallad "Den.Tredje.Vagen.2003.PAL.DVDR-SMB".



I den mappen ska så kallade RAR-filer ha funnits. RAR är en standard som brukar användas av pirater för att packa filmer.



Men liksom i Västeråsfallet fick polisen ett erkännande av mannen i förhör. Han ska också ha erkänt att han brukar dela ut 50-100 GB och att han inte trodde att det var ett brott.



Rättigheterna innehas av filmbolaget Universal, men precis som i det uppmärksammade Västeråsfallet är det Antipiratbyrån som gjort polisanmälan.



Källa: di.se
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
35
Man kan undra var det ska sluta någon stans. Det lär nog dröja innan vi har en bra lösning på detta problem. [br] [br]/Daniel
507
1
Verkar som merparten forsätter att ladda ner.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.