Svenskar beskattas hårdast - USA bara 25,4%

507
1
Trodde inte Usa hade så låg skatt.Sverige är fortfarande det land av de 30 medlemsländerna i den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD som tar ut mest skatt i förhållande till sin bruttionationalprodukt (BNP).

I fjol motsvarade det svenska skatteuttaget 50,7 procent av BNP, jämfört med 50,6 procent 2003, enligt OECD:s statistik.Danmark kommer tvåa i skatteligan med ett skatteuttag på 49,6 procent, följt av Belgien med 45,6 procent.Lägst är skatteuttaget i Mexiko, 18,5 procent, Korea, 24,6 procent och USA, 25,4 procent.Det genomsnittliga skatteuttaget i OECD ligger kring 36 procent.Källa: www.di.se
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
andersb
Trodde inte usa hade så låga skatter heller, alltid lär man sig något nytt!
232
Att USA har så låga skatter beror på deras dåliga sociala skyddsnät, befolkningsmängd, olja, stora företag etc...
M-Daniel Johansson
5
De stora problemet Sverige har är att småföretagen inte gynnas. För att slippa det ovannämnda skattetrycket så gäller det att man väljer rätt person för den legala skatteplaneringen. Har man det kan man sänka skatte trycket väldigt mycket. Hur tror ni annars företag som Ikea, Tetra Pak och andra stora Svenska företag har lyckats att expandera på ett explosions artat sätt på så kort tid????? [br]Tyvär så handlar det idag om att lägga ut stora pengar på skatteplanerare som annars skulle kunna gå till att nyanställa och expandera. Lägre bolagsskatter och mindre arbetsgivaravgifter är A och O för tillväxt!!!!!!!
507
1
Någon som har erfarenheter från Mexico. Där är ju endast skatten 18,5 %. Hur är sjukvård, äldrevård, företagsklimat m.m där?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
andersb
[quote="danne"]Någon som har erfarenheter från Mexico. Där är ju endast skatten 18,5 %. Hur är sjukvård, äldrevård, företagsklimat m.m där?[/quote] [br] [br]Har inga erfarenheter men jag tror inte sjukvården m.m. är speciellt bra....om man inte betalar en massa pengar!
507
1
[quote="andersb"][quote="danne"]Någon som har erfarenheter från Mexico. Där är ju endast skatten 18,5 %. Hur är sjukvård, äldrevård, företagsklimat m.m där?[/quote] [br] [br]Har inga erfarenheter men jag tror inte sjukvården m.m. är speciellt bra....om man inte betalar en massa pengar![/quote] [br] [br]Du har nog rätt där. Det är väl som i många av liknande länder som Mexico. Det finns en klick som är väldigt rika o sen massor med fattiga. [br] [br]Synd att världen ser ut på det sättet.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.