Nya företag startas över en helg

57
Startup Sweden Götegorg 17-19 oktober
Den tredje helgen i oktober kan du vara med och anta utmaningen att gå från idé till företag på en helg. Startup Sweden bjuder in till en helg i entreprenörskapets tecken där deltagarna efter 48 timmar kan vara delägare i ett nystartat företag.
Startup Sweden Göteborg äger rum den 17-19 oktober 2008. Fyra företag kommer att startas under helgen av drygt 30 personer. Anmälan görs på  www.startupsweden.se. Sista anmälningsdagen är fredagen den 10:e oktober, så skynda dig om du vill vara med.

På fredagskvällen bestämmer sig deltagarna för den affärsidé som de ska utveckla under helgen. Efter 48 timmars intensivt arbete får de presentera sitt företag för en jury som utser den mest bärkraftiga idén som ges möjlighet att presentera sig på Entreprenörsdagen 2008. Entreprenörsdagen äger rum måndagen efter Startup Sweden Göteborg.

Det första Startup Sweden genomfördes under våren i Kalmar då ett 20-tal studenter skapade webbtjänsten Stuffly där personer enkelt skulle kunna låna och hyra saker av varandra. Göteborgsevenemanget har många likheter, men har även utvecklats för att ge företagen ännu bättre förutsättningar. Läs mer om evenemanget i Kalmar på http://www.kalmar.drivhuset.se/24/news/41/

Om Startup Sweden
Startup Sweden är ideell förening med syfte att skapa fler företag i Sverige. Personer med olika bakgrund och kompetenser som vill starta företag samlas under en helg för att hitta en affärsidé som de utvecklar till ett företag. Under helgen får deltagarna stöd från erfarna coacher och rådgivare i arbetet med att starta företaget.
www.startupsweden.se
2360
31
Vore intressant att höra hur det har gått med dessa företag, Finns de kvar fortfarande , Var de i så fall nöjda med vad man fick lära sig, Saknades det något.  Att hyra eller köpa saker av varandra är bra om än inte nytt , själv praktiserade jag det genom en förening på 60-talet, Det nya är att låna saker av varandra?  Hur har det gått?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
8
Ja vi får hoppas på nått positivt svar för av många nyföretagare så stupar det oftast mellan 1 och 2 året, eftersom det e tufft att komma igång och samtidigt utöka.
2360
31
Eftersom vi inte hört något så rann det kanske ut i sanden, för annars borde man följt tråden och redovisat något resultat.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.