Rekordlåg framtidstro bland svenska företag

822
48
Företag i Sverige, Norge och Danmark har den lägsta framtidstron på tre år. Detta visar Mamuts skandinaviska företagsbarometer som genomförts bland 1 800 företag i Skandinavien av Sentio Research på uppdrag av Mamut.

Svenska ledarna mest pessimistiska
Av de skandinaviska länderna har Sverige den största tillbakagången. De svenska ledarnas förväntningar har sjunkit med hela 23 procent till den lägsta nivån sedan Mamut började genomföra undersökningen 2006. Förväntningarna på framtiden sjunker inom alla områden, men mest bekymrar man sig för fallande omsättning, där förväntningarna faller med 24 procent.

Läs mer här


Är en lågkonjuktur på väg och hur drabbar den oss? Eller kan vi småföretagare till och med dra nytta av den!?
Bengt-Arne Vedin skrev en mycket bra artikel för en tid sedan om hur vi småföretagare, ja även alla anställda kan dra nytta av en lågkonjuktur.

Läs artikeln:Står vi inför en recession?
2360
37
Lettland har en inflation på 17,5% för april tror jag det var och visst priser och löner har gått upp men de flesta har fått det mycket bättre. Jag ser stora möjligheter där och kommer inom några år att göra storaffärer där. Samma möjligheter finns det i Sverige om man ser om sitt hus i tid och rustar för framtiden. Gör alla det hålls mycket av sysselsättningen upp för inhemsk marknad samt helt nytänkande kan tas ut på exportmarknaden. Det finns värre orosmoln.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.