Sverige- Bäst i världen på innovationer

822
48
Sverige är det bästa innovationslandet i världen. Det visar European Innovation Scoreboard, en årlig rankning av innovationskapaciteten för EU-länder, samt länder som Japan och USA. Jämförelsen baseras på ländernas förmåga att skapa förutsättningar för innovationer samt hur väl dessa förutsättningar kommer till användning.

- Det är glädjande att Sverige hamnar i topp i undersökningen. Det visar på att vi är på rätt väg, men att vi kan bli bättre på att tillvarata våra möjligheter. Vi måste bli lika bra på att sälja våra idéer som att hitta på dem, säger näringsminister Maud Olofsson.

Rapporten pekar på att Sverige är mycket bra på att bygga upp kunskap och skapa förutsättningar för innovationer. Däremot kan vi bli bättre på att kommersialisera forskning och innovationer genom att till exempel satsa på åtgärder som stimulerar fler patent, nya produkter och nya företag.

- Det behövs bättre stöd till innovatörer, ökade incitament för forskare att ta patent på sina idéer, stärkta forskningsinstitut samt fler företagsdrivna och gränsöverskridande innovationsmiljöer, avslutar Maud Olofsson.

(Källa: Näringsdepartementet)
2360
37
Så var det här med skattekimatet i Sverige!
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.