Resultaten upp och konkurserna ner

822
48
De svenska aktiebolagen förbättrade sina resultat rejält under 2006. Bakom vinstlyften ligger främst ökad omsättning, men även effektiviseringar ute på företagen. Den positiva utvecklingen slår igenom i konkursstatistiken 2007. Hittills i år har företagskonkurserna sjunkit med 6 %, och detta från redan rekordlåga nivåer och trots att antalet företag hela tiden ökar. Under oktober sjönk konkurserna med hela 10 %.

Svenska företag hade ett mycket bra år 2006. Den långvariga högkonjunkturen har gjort att många företag lyckats höja sin omsättning och stärka resultatet. Så mycket som 63 % av aktiebolagen redovisade en ökad omsättning jämfört med 2005, och i snitt var ökningen 11 %. Ännu bättre såg det ut med lönsamheten och resultaten steg med hela 19 % i genomsnitt. Detta motsvarar en vinstökning med drygt 500.000 kronor i snitt per företag.

- Majoriteten av de svenska företagen upplever en guldålder, med en stark efterfrågan inom såväl tillverkningsindustri, handel som tjänstenäringar. De höga vinsterna vittnar om att bolagen lyckats balansera sin snabba tillväxt med effektiv kostnadskontroll, säger Fredrik Polland på UC:s Företagsinformation.

Källa: UC
2360
37
Det här inlägget kanske skulle fram lite oftare. Vi låtsas att det inte är kris överlag utan att det blir en trevlig jul med massor av nya företag för det blir det automatiskt när halva Sverige läggs ner. Det är det positiva med det hela, Det negativa är att en stor del av dessa kommer att vara besvikna några år senare men några lyckades. Se upp med kostnaderna bara och tänk efter innan start vad mer som kan tänkas intresera dig i framtiden när du registrerar företaget.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.