Svenska företag mår bra

822
48
Konkurserna fortsätter att minska

Det första halvåret 2007 försattes 2 539 företag i konkurs. Det är en minskning med fem procent jämfört med samma period i fjol, visar siffror från kreditupplysningsföretaget UC.

Gävleborgs län uppvisar störst nedgång i antalet konkurser under halvåret. Bland storstadslänen gick det bäst för Västra Götaland.

Branschmässigt har det gått bäst för landtransport, följt av databehandling och handel med motorfordon. Även bland de privata tjänsteföretagen har konkurserna sjunkit kraftigt i år.

Källa: E24
2360
37
Ca 150 företag mindre i hela Sverige. Det vore intressant och veta hur många företag  som tröttnat på Sverige med dessa höga skatter och skattehandläggare som har sina egna lagar, eller i alla fall tolkar det fortfarande efter den gamla regerings modell intressan fore det om någon vet hur många som lagt ner företag utan att gå i konkurs, jag skulle tro att det är bra många fler.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
36
Det tar väl några år innan det har rensats upp i de gamla systemen. De röda hade makten i några år så där sitter nog fortfarande en del tackor med blålampa som jagar de sista skattekronorna  :mrgreen:[br][br]Har de bilvit några förändringar som lovades av de borgliga? Hörde mycket gnäll tidgare av företagare som röstat blått att de var besvikna på allt som inte ändrats.[br][br]Är inte så insatt i det men det verkar ha lugnat ner sig eller så har det skett förbättringar så de blev tysta?
Commodore 64 - Fortfarande den bästa datorn, ska den nya Commodore slå den tros?
758
1
[quote author=Wizball64 link=topic=2537.msg10048#msg10048 date=1183961577][br]Det tar väl några år innan det har rensats upp i de gamla systemen. De röda hade makten i några år så där sitter nog fortfarande en del tackor med blålampa som jagar de sista skattekronorna  :mrgreen:[br][br]Har de bilvit några förändringar som lovades av de borgliga? Hörde mycket gnäll tidgare av företagare som röstat blått att de var besvikna på allt som inte ändrats.[br][br]Är inte så insatt i det men det verkar ha lugnat ner sig eller så har det skett förbättringar så de blev tysta?[br][/quote][br][br]Jo det har hänt massor under denna korta tid :vissla[br]Just nu så diskuterar man i vilken nivå bensinpriset ska ligga år 2020.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
456
1
[quote author=Wizball64 link=topic=2537.msg10048#msg10048 date=1183961577][br]Det tar väl några år innan det har rensats upp i de gamla systemen. De röda hade makten i några år så där sitter nog fortfarande en del tackor med blålampa som jagar de sista skattekronorna  :mrgreen:[br][br]Har de bilvit några förändringar som lovades av de borgliga? Hörde mycket gnäll tidgare av företagare som röstat blått att de var besvikna på allt som inte ändrats.[br][br]Är inte så insatt i det men det verkar ha lugnat ner sig eller så har det skett förbättringar så de blev tysta?[br][/quote][br][br]Jag tillhör nog dom som tvivlat på den nya regeringen. Men man måste väl ändå behålla förstroendet ett tag till och ge dom en chans att starta upp först..[br][br]Sedan "blundar" man kanske litegrann nu när det ändå går så bra för Sverige..
822
48
[quote author=DEJI link=topic=2537.msg10064#msg10064 date=1184006146][br]Jag tillhör nog dom som tvivlat på den nya regeringen. Men man måste väl ändå behålla förstroendet ett tag till och ge dom en chans att starta upp först..[br][br]Sedan "blundar" man kanske litegrann nu när det ändå går så bra för Sverige..[br][/quote][br][br]Ja, bättre start kunde de inte få så det är väl upp till bevis!
2360
37
Jag läste det också och vet vem som betalade för synpunkterna.  Jag har väl ett 10 tal ärender minst  allt från skattemyndighet till regerinsrätt och till näringsminister. Berättar mer i höst hur det gått. En så länge verkar det finnas några övervintrare.  Men man ska ju rationalisera på skattemyndigheten så förhoppningsvis försvinner de värsta.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.