Betala allt själv vid renovering av hyrd affärslokal?

3
Hej! Undrar alltså som det framgår i rubriken ifall byggnadens ägare inte har någon skyldighet alls att betala något vid en renovering av affärslokal? Renoveringen avser målning, ev nytt golv, rivning av litet kontor för att få större yta tex. Lokalen är nedgången och senast renoverad på 80-talet nångång.
Jag höjer ju värdet på lokalen? Om ägaren nu inte har skyldighet till detta, hur fungerar det då med hyran av lokalen? Kan vederbörande höja hyran då lokalen är i bättre skick även om mitt företag stått för det hela själv?
Har ej skrivit på något avtal ännu så tips mottages tacksamt.
758
1
Om hyresvärden står för renoveringen, så få du betala detta på hyran, såvidare det inte rör sig om normalt underhåll. Hyrevärden kan däremot inte höja hyran för lokalen,[br]om din renovering har höjt standarden på lokalen.[br]Däremot så kan hyresvärden höja hyran för nästa hyresgäst.[br]Det är vanligt att man kan utverka någon månad hyresfritt under tiden som man renovera, utan att detta ska leda till en hyreshöjning.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
3
Okej. När har hyresvärden rätt att höja hyran alls då? Tänker på normal hyreshöjning om jag hyr där i flera år framåt tex.[br]Vad räknas som normalt underhåll?
758
1
Hyreshöjningen regleras genom en indexklausul som finns med i hyreskontraktet.[br]Normalt underhåll anses sådant vara som rör lokalens funktionella status.[br]Trasiga element, elkontakter osv.[br]Golvyta och väggar kan vara diskutabelt, då din verksamhet kan orsaka skador[br]på dessa ytor. [br]Ungefär så!
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
758
1
Kom på en annan viktig sak och det är fönsterrutor.[br]Får du inbrott och tjuven slå sönder en ruta, så är det fastighetsägarnes sak att betala rutan. Otroligt många hyresgäster betalar i onödan denna kostnad :o
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
2360
37
Detta med ruta brukar hyresvärden skiva bort, iaf förr i tiden
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
3
Ok! Tack för svaren  :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.