A-kassan: Är jag som arbetsgivare skyldig att lämna arbetstidsjournal?

3

Hej


Är arbetsgivaren skyldigt att lämna arbetstidsjournaler till A-kassan? Personalen som jobbar per timme fick sitt anställningsavtalet som finns tydligt på detta att hon jobbar per timme vidbehöv samt arbetsgivarintyg men nu A-kassan skickade brev till mig och vill ha att jag skall skicka en kopia på arbetstidsjournal dag för dag!!!
Är jag som arbetsgivare tvungen att lämnar arbetstidsjournalen?


Tack förhand


Frej

1009
211
Hej,
Troligen är det något som inte stämmer eller något frågetecken för att kunna betala ut ersättning till din antsättde (eller tidigare anställde antar jag). Så varför inte var behjälplig för att allt ska blir rätt och lösa sig? 
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
 
3
Hej Johan
Tack för svaret, problemet är att den anställde jobbade mest hemifrån men A-kassan ville ha arbetstidsjournal och min fråga var om jag är tvungen att lämnar arbetstidsjournalen?
Självklart att jag vill hjälpa till, men hur kan man bevisa eller ha arbetstidsjournal för någon som har svarat i telefon eller jobbat hemifrån!!, det är loiligt tycker jag att de vill he en sån.
1009
211
Hej,
Att fråga är väl inte löjligt. De går ju inte in i detalj hur alla jobb är upplagda. Om den inte finns så säger man bara det. Kan ju vara att den anställde ska svara i telefon 8-17 och då förklarar man det. Du är ju inte skyldig att lämna något som inte finns. Ibland finns bara muntlig instruktion och då får man säga det. 

Du ska nog inte ta det som någon kritik. Tänk på att den som frågar inte har en aning hur ditt företag fungerar. Ofta måste man bara ge en enkel och rimlig förklaring. Ibland finns ju också lagkrav på tex personalliggare, men det tror jag inte du behöver. 
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.