Skulder

jr
Hej,ska starta en aktiebolag med arbetskompisen, han vill ha 100% av aktier och att båda har eget firmakonto och egen fakturering, båda ska vara firmateknare, vi delar bokslutskosnader. - På vilket sätt blir jag ansvarig(skatter,moms) om firman går i konkurs på grund av honom ?
27
Om han ska ha 100% av aktierna, så lägger han in insatsen själv eller? [br]Ser inte meningen med att ha det ihop om ni inte ska dela bolaget. Är det inte därför man startar ihop? [br]Är det inte bättre att han startar och du blir anställd eller startar ett eget bolag? [br] [br]Vad vill du ha för roll och inflytande av företaget?
www.startaebutik.se
jr
[quote="rajonbh"]Om han ska ha 100% av aktierna, så lägger han in insatsen själv eller? [br]Ser inte meningen med att ha det ihop om ni inte ska dela bolaget. Är det inte därför man startar ihop? [br]Är det inte bättre att han startar och du blir anställd eller startar ett eget bolag? [br] [br]Vad vill du ha för roll och inflytande av företaget?[/quote] [br]-- Han har både pengar och verktyg. Med hans yrkesvana/kunnighet får jag lättare kontakter/jobb. Någon inflytande i firman behöver jag inte men jag är rädd att man råkar illa ut om det blir en konkurs - så jag får inte ha förmycke verktyg/varor i firman för att jag inte har aktier och pengar/lön kan jag lyfta för att jag är firmateknare men om det blir konkurs på grund av honom, är det då bäst att han har aktierna och möjligvis då tar hela ansvaret ?
758
1
Man starta väl inte ett AB för att man ska gå i konkurs. Lite märklig inställning redan innan man har hunnit starta. Det finns betydligt värre saker som kan hända på vägen.Mitt förslag är att du låter kompisen starta sitt AB och sedan så starta du en enskild firma och gör sedan jobb åt honom, som du sedan fakturera.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
2360
37
Vad är det för en skojare du råkat ut för, jag har väl aldrig hört något värre. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
27
[quote="lars arenander" post=48430]Vad är det för en skojare du råkat ut för, jag har väl aldrig hört något värre. Lars[/quote] Nej, instämmer. Jag tycker nog som de andra. Fortsätt att vara anställd. Starta ej bolag.
http://bredbandsbloggen.se -ge kritik på din internetleverantör, se vad andra tycker http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php - program och lösningar för bokföring
1469
246
Skulle vara roligt att få veta hur det gick, så här 6 år senare...:)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.