Leasing-skojare, oskäliga avtalsvillkor?

54
5
Då det var krångel med avb.-affärer övergick vi till leasing, att hyra ut och stå kvar som ägare, så vi behövde inte skriva ett ord om återtag eller förlängning.

Nu har vi sett att ex. ett tyskt storföretag haft hyreskontrakt där säljarna påstått att man får behålla varan men inte kunnat täcka upp det i avtal, men i deras leasingavtal framgick det klart. Dock förlängdes allt med ett år och halva hyran om man inte sa upp i tid.

Fick just ett annat från ett okänt tyskt företag med säljare här där de sa att man behåller varan efter 5 år men i det finstilta som många missar, gäller det bara 36 eller 42 månaders. Dessutom står inte ett ord om behålla och man förlänger med hela hyran.

Många missar att läsa på att säga upp så det förlängs. Man kan fråga sig med vilken rätt ett finansföretag ska fortsätta att debitera något som redan är betalt, det blir deras vinst och bonus trots att de får en god ränta?

Än värre med nummer 2 som vill ha dubbelt och sedan återfå det man köpt. Så de fått fråga nu om vad de menar och man kan gå vidare.

Man kan utnyttja lagarna ändå för bonus utan att göra det så uppenbart i avtalen

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.