Startsida

Rättsfall om utmätningar på lösa grunder.

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1394
Tack mottaget: 187
En klient har under några år inte kunnat lämna in moms- och skattedeklarationer, och som en följd av det blivit skönstaxerad. Han har dock betalat in regelbundet till skattekontot för att täcka det som han uppskattade skulle behövas. Dock är ju då skönstaxeringarna på högre belopp, så det har uppstått en större skuld på skattekontot.
För ca ett år sen gjorde KFM en utmätning av egendom i bolaget, och sålde på auktion.
Nu har vi rättat samtliga deklarationer och skulden på skattekontot är endast blygsam.
Går man däremot tillbaka till den tidpunkt då utmätningen skedde, så ser man att enligt de rättade deklarationerna och de inbetalda pengarna, så finns det ingen skuld just då.

Då den försålda egendomen både utgjorde viktiga arbetsredskap för bolaget, och att skulden då egentligen inte fanns, plus att priset på auktionen blev långt under marknadsvärdet, så har jag funderat på att begära skadestånd. Är lite trött på kronofogdar som rusar iväg och säljer grejer på lösa boliner och utnyttjar företagare som inte orkar protestera då dom redan är under isen.

Frågan är om nån på rak arm kan komma på nåt rättsfall med liknande förutsättningar? Jag är övertygad om att det finns, men hur man ska söka är ju lite knepigare.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.