Sälja enstaka faktura

19
1
En del av våra kunder slarvar med sista förfallodag på fakturan, några har vi sagt upp då de sällan sköter sig enligt avtalet. Nu har vi en som vi haft krångel med det senaste halvåret, aldrig betalat i tid, aldrig bett att få vänta eller bett om ursäkt för förseningen, får vänta i veckor ibland. Hon har fått abonnemangspris trots att hon inte följt avtalet om antal timmar per månad. Vi har efterskänkt otaliga gånger och hon har bara varit sur för påminnelser. Vill inte betala öht. Nu har vi sagt upp henne och hon är rasande och ska se till att svartmåla oss hos alla som vill höra på. Hon kommer troligen att ge f-n i de två sista fakturorna, som redan är försenade, fastän vi har hotat med kronofogde och att sälja fakturorna, vilket skulle bli dyrare för henne. Hon är inte fattig, sitter i en jättevåning på Ö-malm. Som småföretagare är man benägen att efterskänka när det blir tjafs men jag är så trött på det.

Önskar tips på företag som köper enstaka fakturor, lämnar man till Kronofogden lär man få betala den kostnaden själv om hon skulle betala innan något hänt därifrån.
2360
37
Ta KF om det är högre belopp än kostnad, man har väl också rätt att ta ut den kostnaden, eller? Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
338
25
Här är två företag som köper fakturorna. Inte 100 dock om du kan sälja endast en faktura men går ju att kolla med dem. http://www.prioritet.se/ http://www.debtia.se/
338
25
Prioritet finans var precis på uppdrag granskning så kanske kan du välja ett annat företag :o
2
1
Vår juristfirma tar 0% och 0 kr i avgift för inkasso. De erbjöd också oss att prova faktoring utan årskostnad. Fick 2,41% i faktoring avgift. Säljer ett par om året.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.