Dålig PR utan grund / felaktig anklagelse

19
Hej!
En kompis har ett företag som varit med i en stor och uppmärksammad tävling på nätet. Tävlingen går ut på att kunder till ett antal webb-butiker får rösta på den butik man tycker är bäst, en gång per 24-timmarsperiod från en IP-adress. Tävlingen har pågått i flera månader och min kompis har lagt ner enormt mycket energi och tid på att få sina kunder att engagera sig och rösta på hennes butik, det hade betytt enormt mycket för hennes lilla företag att få vinna äran, de 40 000 kr och en monter-plats på en inom branchen stor mässa. Min kompis och ett annat företag låg omväxlande på första plats i röstningen.

När det bara återstår tre veckor av tävlingen diskvalificeras plötsligt min kompis butik samt den andra ledande butiken. Arrangören skriver ut på sin hemsida och sin Facebook-sida att de tvingats diskvalificera två butiker på grund av röstfusk och att de har starka bevis för att så har skett. I det mail som min kompis får, skriver de dessutom att de ser att det är hon eller någon i hennes närhet som fuskat genom att använda en röstrobot.

De loggar som bifogades visar att det vid flera tillfällen förekommit att två röster registrerats under samma MINUT (sekunder loggas inte) under hela dygnet och det är detta de menar är starka bevis för röstrobot.

Min vän har fått sitt företag uthängt och ryktet har svärtats ner på grund av detta - och jag som sett loggarna som påstås vara bevis kan bara konstatera att varken hon eller någon av hennes röstare gjort något fel. De loggar som skickats visar bara att röster kommit in även på natten och att några lyckats pricka in att lägga sin röst inom 60 sekunder som en annan röstare.

Efter påstötningar har nu de diskvalificerade butikernas namn tagits bort från hemsidan, men de står fortfarande på Facebook.

Finns det någon som kan komma med råd kring hur man bäst hanterar situationen? Det arrangerande företaget har enligt min mening hanterat detta oerhört oprofessionellt och man borde varna andra företag från att delta i något som har med dem att göra då man riskerar att få sitt företag nedsvärtat.

Får man som företag manipulera en tävling man själv arrangerat hur man vill?
338
25
Hej! Ser att du inte fått svar på detta. Hur har det gått? Det låter som företaget som anordnat tävlingen är oseriösa. Och det är väl dessvärre inte så mycket man kan göra förutom att be dem ta bort texter där de hänger ut din väns företag. Det finns ju ingen som helst anledning till det, även om fusk har förekommit. Låter mer som företaget ifråga inte hade räknat med att någon annan skulle vinna..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.