Konkurrensklausul i kompanjonavtal

1
Jag har efter mycken vånda tagit beslutet att säga upp mig i ett bolag där jag också är aktieägare - jag hoppas att genom detta så kommer övriga aktieägare att vilja lösa ut mig, men de har ingen skyldighet att göra detta... Nu till min fråga, i avtalet står följande text:

"Parterna förbinder sig att inte själva eller genom närstående bedriva eller på annat sätt främja eller stödja med Bolaget konkurrerande verksamhet. Konkurrensförbudet gäller så länge Part är aktieägare samt för en tid av sex (6) månader därefter."

Bolaget säljer väldigt specifika tjänster, oftast per timme, och har inga direkta konkurrenter på marknaden. Jag förstår ju att jag inte får starta en egen ny firma som är direkt konkurrenrande, men får jag till exempel ta anställning hos någon av våra nuvarande kunder? Eller hos något företag som inte är kund, men skulle kunna vara det? Eller hos någon av våra samarbetspartners (som erbjuder kompletterande tjänster)?

I avtalet står inget om ekonomisk kompensation för den inkomstförlust som konkurrensklausulen kan innebära.

Kan övriga aktieägare vägra att lösa ut mig "i all oändlighet" (eller tills någon utomstående lägger ett bud på mina aktier)för att hindra mig från att jobba någon annanstans? Kompanjonavtalet är giltigt tom 2011-12-31

Tacksam för all hjälp!
2066
22
Det smidigaste är ju att du frågar dem och om de inte vill lösa ut dig att du letar upp en annan köpare. Men ja, om det inte står något finns det inget som säger att de måste lösa ut dig inom någon viss tid.[br][br]Jag ser inga direkta problem med att du börjar i något av de företag du föreslår, så länge din arbetsprestation i det företaget inte innebär att de kommer sluta anlita ert nuvarande bolag.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.