Varumärkesintrång?

3
Hej.

Har precis startat upp handelsbolag som ska sälja diverse varor.

En del varor har vi bett en fabrik i Kina köra åt oss. (vi talar om skor,väskor, frilutsliv m.m)

Jag upptäckte nu att fabriken även på uppdrag av ett internationellt företag i samma branch gjort deras varor.
Grejen är att grunddesignen hos fabriken är densamma, så den vara vi beställt är väldigt lik deras, med skillnad från vissa små design ändringar.

Blir detta ett problem för oss ?
Vår västa går inte under eget varumärke förändrar det situationen något ?

Antar att det här trottsallt är ett vanligt problem

Mvh
Hannes
47
Eftersom ni inte har skyddat designen på något vis är det tyvärr bara att acceptera. Vill ni ha unika designade prylar bör du/ni kontakta en designer som kan tänka sig att göra dessa saker åt er, och vid färdig produktion även säljas under ert namn.[br][br]Kan väl vara lite svårt att hitta en designer som går med på detta - men någon kanske är villig.
|  - A&R, founder of Dekor Records
|  - Musician, composer & producer
|  - Music industry blog
7
I vissa fall går det att varumärkesskydda designen, detta kan du göra på [url=http://prv.se]prv.se[/url] och då skall nu välja utstyrselmärke. Du kan läsa mer om de olika typerna av varumärken på denna länk, [url=http://www.prv.se/Varumarke/Ansoka-om-varumarke/Vad-ar-ett-varumarke/Olika-typer-av-varumarken/]http://www.prv.se/Varumarke/Ansoka-om-varumarke/Vad-ar-ett-varumarke/Olika-typer-av-varumarken/[/url]. Hoppas mitt svar var till någorlunda hjälp.
10
Tror att vad som efterfrågades var om det är ett problem att ditt företag säljer produkter som ev. är immaterialrättsligt skyddade, svaret är: Ja.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.