Ingå avtal med annan än företagaren?

6
Jag har en enskild firma. Häromdagen ringde ett telefonbolag hem till oss när jag inte var hemma. De talade med min 18-årige son istället och lyckades få honom att gå med på ett avtal. Jag har inte fått hem papper om det hela ännu, men undrar om detta kan vara rätt? Inte kan väl någon annan ingå ett avtal för mitt företag på detta sätt? Det låter inte juridiskt hållbart i mina öron - och jag hoppas att jag har rätt! Vill gärna veta hur det ligger till - innan jag ringer och skäller ut dem!

Moshi
632
3
Nej det är klart att du måste få ta besluten i din egna firma.[br][br]Skäll på dem du.
26
Endast den eller de som är firmatecknare för företaget kan ingå avtal är jag rätt säker på. [br][br]http://sv.wikipedia.org/wiki/Firmatecknare[br][br]Give 'em Hell
2066
22
Din 18årige son kan inte ingå ett avtal i ditt ställe utan en fullmakt. Har han ingått ett avtal, eller gått med på att få ett hemskickat? Med en telefoninspelning brukar de uppmana dig att uppge företagets organisationsnummer och att du är behörig firmatecknare.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
6
Tack för svaren och stödet! De ringde faktiskt igår eftermiddag. Jag vet ärligt talat inte exakt varför de hörde av sig, för jag gav honom inte chansen att berätta det. Jag började med att ifrågasätta vad de hade gjort och han jag talade med förstod direkt min inställning och sa att om jag inte var med på det hela så hade de gjort fel ungefär. Vi tog upp detta med fullmakt och han sa att de för att avtalet skall vara giltigt skall samtalet spelas in och min son skall säga att han har fullmakt från mig. Jag tror att han kanske hörde av sig för att det var just den biten som fattades.[br][br]Kan tillägga att jag var rejält arg/upprörd och det hördes definitivt på min röst. Sa också till honom att om jag så fick gratis telefon av dem så var jag inte intresserad pga deras metoder.För det är så jag känner.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.