Rätt som köpare i avtal?

32
Jag har ett avtal med en leverantör som nu vill dra sig ur hela avtalet.
Vad har jag som köpare rätt till här egentligen?
Kan säljaren dra sig ur ett avtal som inte fullbordats hur som helst?

Kan tillägga att det inte står något i avtalet kring detta utan står att vid tvist ska det lösas via skiljförfarande.
2066
2
Som princip anses ett avtal bindande om båda parter uppfyllt sina åtaganden. Vad som händer vid avtalsbrott är dock inte helt klart...[br][br]Är det stora belopp eller problem för dig att de drar sig ur? Kan ni komma överens på något annat sätt? Att dra det till skiljenämnd (står det avtalat var eller med vilken princip?) är inte helt gratis...[br][br]För Stockholms handelskammares skiljenämnd kan du läsa mer på: http://www.chamber.se/?id=12117
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
32
För mig är beloppet ganska stort 50 tusen men detta får jag ju tillbaka iom att dom vill dra sig ur. Problemet för mig är att det är svårt att hitta en leverantör i samma prisklass med mina kriterier. Samt att jag lagt ner en hel del tid onödan om det inte löser sig vilket även dom har gjort iofs.[br][br]Tvister ska i första hand lösas genom underförhandlingar mellan parterna. Kan parterna inte enas blir det förenklat skiljeförfarande.[br][br]Hur dyrt är det att genomföra ett förenklat skiljeförfarande?[br]Vad kan jag kräva för ersättningar?[br]Kan jag kräva pengar för tid jag lagt ner på allt detta?[br]Kan jag begära att dom betalar någon annan leverantör som jag anser vara likvärdig att göra klart avtalet då jag inte tror jag kan ha ett samarbete med någon som man inte är överrens med?
2066
2
[quote author=Energie link=topic=7556.msg34734#msg34734 date=1282635573][br]Hur dyrt är det att genomföra ett förenklat skiljeförfarande?[br][/quote][br][br]Det kostar ca 50000:- enligt http://www.chamber.se/skiljeforfarande/vad-kostar-det-4.aspx[br][br]En hel del av dina frågor (borde) regleras av det avtal ni har.[br][br]Min personliga åsikt är att det inte är värt att gå vidare med detta om ni inte kan komma överens på något annat sätt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
32
Var det så dyrt även vid förenklat skiljeförfarande?[br][br]Om man vinner får inte den frölorande parten stå för kostnaden då?
2066
2
Jag länkade till sidan där du kan göra uträkningen online. Det är alltså en ungefärlig kostnad för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut. Vad något annat ställe tar betalt och vad ert avtal säger om hur det ska ske vet jag inte.[br][br]Jag är inte advokat och har tyvärr inte svar på alla dina frågor.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.