Måste man ha en disclaimer?

14
Någon som har koll på detta med en disclaimer på en hemsida?

Undrar hur tydligt friskrivningen måste framgå för att man ska kunna "klara sig" om någon får för sig att något man skrivit ställer till livet för dom.

Räcker det att skriva att "vi tar inte ansvar för NÅGOT som skrivs här" eller måste man vara tydligare och mer precis?

2066
22
Låter väldigt amerikanskt... Du är fortfarande ansvarig för dina handlingar hur mycket du än skriver något annat. Jämför med att skriva en lapp i bakrutan på bilen där du skrivit "Jag tar inte ansvar för hur fort denna bil framförs." och sen köra i 150 förbi en poliskontroll - du åker dit ändå.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
14
Tack Jonathan. [br][br]Nja dom talar väl Engelska i Amerika  :P[br][br]Jag vill snarare se det som om det är jag som är vägverket och sätter upp skyltarna. Jag vill ge mina besökare råd eller tips om ditt och datt men kan ju inte garantera en given utgång. Därav vill jag ha en disclaimer. [br][br]Jag är ansvarig för mina handlingar naturligtvis men vill inte ansvar för andras. [br]Tydligare vad jag menade nu? [br][br]
11
Måste man inte frånskriva sig ansvar för det användare förmedlar via sidan? Exempelvis är det vanligt i disclaimers att skriva att användarna ansvarar för sitt eget innehåll och inte får nyttja sidan till hets mot folkgrupp, uppladdning av copyrightskyddat material etc. Om du inte frånskriver det explicit så finns risken att du ses som ansvarig utgivare / ägare av material misstänker jag.[br][br]Någon Jurist får gärna rätta mig om jag har fel men vi blev rådda att göra så i våra avtal.
Kapitas - Gratis bokföringsprogram
[URL=http://www.kapitas.se]www.kapitas.se[/URL]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.