Uppsägning av försäljningsavtal inkl hyresrätt-

3
Driver en bensinstation och har nu blivit uppsagd till nyförhandling av hyra och försäljningsavtal,nu är min fråga om jag inte vill utan fortsätta med det avtal jag har idag,kan Bensinbolaget kasta ut mig från stationen utan problem?kan tillägga att jag har haft stationen i 23 år och betalt min omsättningsbaserade hyra prickfritt,kan också tillägga att dom vill ha på min bruttovinst före alla kostnader med 22% i mitta fall skulle det bli ifrån att ha idag 38000 kr till 72000 kr.Tack på förhand.
1165
Det beror lite på vad som står i era avtal. Generellt kan väl sägas att får man sådana där brev brukar det vara en bra idé att plocka fram alla avtal och ge dem till en bra advokat som kan förklara läget för dig. När man väl har klart för sig vilken förhandlingsposition man har, så är det lite lättare att spela lagom högt i förhandlingarna med motparten.
3
Tack för dit svar,kan tilläggas att bensinbolaget har en uppsägningtid på 12 månader och jag själv 6 månader.
758
1
Fastighetsägaren har rätt att höja hyran. Vill du inte betala den nya hyran, så måste du lämna lokalen.[br]Det finns en mängd faktorer att ta hänsyn till vid en kommande förhandling:[br]Är den hyran som du betalar idag marknadsmässig?[br]Har fastighetsägaren planer på att investera i lokalen och i dess omgivning?[br][br]Är den nya hyresnivån oskälig, så har du trots uppsägningen, ett indirekt besittningsskydd[br]som kan ge dig rätt till ett skadestånd om du väljer att driva frågan vidare.[br]Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
3
[quote author=Sinnenas Teater link=topic=5638.msg27298#msg27298 date=1249205693][br]Fastighetsägaren har rätt att höja hyran. Vill du inte betala den nya hyran, så måste du lämna lokalen.[br]Det finns en mängd faktorer att ta hänsyn till vid en kommande förhandling:[br]Är den hyran som du betalar idag marknadsmässig?[br]Har fastighetsägaren planer på att investera i lokalen och i dess omgivning?[br][br]Är den nya hyresnivån oskälig, så har du trots uppsägningen, ett indirekt besittningsskydd[br]som kan ge dig rätt till ett skadestånd om du väljer att driva frågan vidare.[br]Ungefär så..[br][/quote][br]Tack för ditt svar.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.