Patent

18
Hej

Jag undrar varför man ska ta patent på en uppfinning när det är så lätt att få ny patent på samma ide men med lite anorlunda design??
Nån som vet?


Låt oss anta följande :

Patent tages för manuell tandborste.

Nästa paten kan tas för eldriven tandborste....
Nästa patent kan tas för ergonomisk (bättre hand tag) tand borste
Nästa patent kan tas för smalare tandtråd på själva borsten
Ja...som ni ser kan listan göras längre...Lönt ta patent då??
7
Patent är ett idéskydd och inte ett produktskydd. Det som avgör skyddsomfånget är hur patentkraven är formulerade.[br][br]Visst, har du skrivit extremt specifika patentkrav som bara ger dig skydd för en manuell tandborste av viss karaktär så kanske det inte är så värt. Har du däremot formulerat din idé som någon slags tandborstanordning så kan ingen annan skapa en ny tandborste de närmaste 20 åren. [br][br]Känns som du blandat ihop patent och mönsterskydd.
18
det står på PRV :s hemsida att man  inte ska hindra utveckling.[br]Patentombudsmannen säger samma sak..dvs elektrisk tandborste är utveckling av manuella tandborste alltså är den patenterbar.[br]
7
Du får inte hindra utvecklingen genom att ha oanvända patent liggandes.. då kan det ogiltigförklaras. Men patent som företeelse finns ju för att främja utvecklingen, ett incitament till uppfinnaren att utveckla nya produkter.[br][br]Hur menar du att det är så lätt att gå runt patent? Jag tänker spontant på fallet med [url=http://www.juridicum.su.se/jurweb/forskning/publikationer_files/JT_sartryck%5B1%5DTolkning%20av%20patentkrav.pdf]Tvillingkorten[/url] och där var det rätt nära att det inte gick vägen. Nåt annat i åtanke?
18
precis som jag skrev ovan :)[br]manuell tandborste = 1 patent[br]Elekrisk tandborste (utveckling) = en annan patent
7
Så du argumenterar för att alla patent som lämnas in är värdelösa?[br]Som sagt, det är inte vad du uppfunnit som ger sätter patentets skyddsomfång utan hur du formulerar patentkraven. [br][br]Så om du har patenterat en tandborste och någon uppfinner en eltandborste kommer de att behöva köpa en licens för att använda din teknik. Det funkar inte så att man bara kan ändra en design och köra på utan att göra patentintrång.[br][br]Du får inte hindra utvecklingen genom att neka alla andra att köpa licenser.
2360
37
Sedan har några nadra aspekter och det andra länder där du inte har patent som gärna tillvekar ändå och så har vi de länder som inte bryr sig om att det finns ett patent som gärna tar en stird efter några års malande i någon domstol utivärlden. Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket säger ett gammalt ordspråd  och det kan man ha i betänkande nnan man överhuvudtaget ger sig in på detta säger en gammal uppfinnare.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.