varför detta:? brand name labels and trademarks are removed

96
"These goods are sold on the condition that all chainstore and brand name labels and trademarks are removed before they are offered for sale, and that they will not be advertised."

Är detta ett sätt att kringå parallelimport dvs slippa kontakta rättighetsinnehavare av produkter man importera för att laglig sälja i EU/Icke EU land?

Men samtidigt står det Occasionally we do not delabel when exporting to certain countries.
Vad är detta, dubbelmoral dvs säljaren säljer till kund utanför sitt land och det är upp till återförsäljaren att kontakta rättighetsinnehavare av produkter för försäljningstillstånd eller att själv ta bort etikett?

Tack!
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
Det kan handla om andrasortering, då är det ett vanligt sätt att få ut produkterna ändå. Även om det är utgående produkter, eller produkter som tagits tillbaka från konkurser eller liknande gör man ibland så.[br][br]Sedan finns det "pirater" som använder tricket också. Man har t.ex. en billig nonametröja. Sedan sätter man på en etikett från välkänt modeföretag, som man sedan klipper sönder lite slarvigt så att man fortfarande ser vad det står. Som kund slutar man tänka när man väl har identifierat att detta är en "dyr" märkeströja som säljs för en femtedel av ordinarie pris. Och så går man till kassan med sitt "fynd" och betalar tre gånger mer än vad en nonametröja skulle kosta.[br][br]Om det är inom EU, så åk dit, prata med människorna öga mot öga, bilda dig en egen uppfattning och agera sedan. Det är en avdragsgill kostnad i företaget.
96
Hmm okey...fick ett annat svar som jag funderar över från en leverantör i EU.[br][br]We do not supply any documents stating the origin as we do not know, most of our cloth are are made in China[br][br]Nu är frågan, vågar jag ta in dessa utan att kontakta märkesrättighetsinnehavare?  [br]Är okända märken....dvs inga större kändismärken...men leverantören har ju lyckats ta in till EU och företaget har varit verksam i 3 år...[br][br]#Swetrot du är mkt kunnig inom detta, driver du själv ngt vinstdrivande företag inom köp/sälj branschen?  [br]* bara intresserad*[br]
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
Deras svar tyder på att de har ingen aning om huruvida detta är äkta eller inte, och de vill nog inte veta sanningen heller eftersom de rimligen måste ha anat något.[br][br]Hur du gör är upp till dig.[br][br]Vad gäller övriga frågor så har du ett personligt meddelande.
2360
37
Den som importerar falska märkesskläder till Sverige råkar mycket illa ut.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.