Faktura utan underlag, är det ok?

456
1
Hejsan

Om jag som privatperson får en faktura gällande en tjänst jag varken beställt, eller anser vara befogad, vad gäller då? Säljaren kan inte bevisa att orsaken till att tjänsten är/var befogad men påstår att så är fallet..

Fakturan var på 5000sek och nu har både jag och sambon fått inkasso på 5000sek vardera med referens till samma fakturanummer.

Känns som om något inte står riktigt rätt till här.

Vad säger lagar & paragrafer om detta med fakturor. Skall man som säljare vara tvungen att bevisa en överenskommelse, avtal eller annat underlag som styrker fakturan?
2360
37
Det spelar ingen roll om den är befogad  om ni inte beställt något.  Bestrid det hela i så fall. Det ligger på säljaren att bevisa att något har blivit beställt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Bevisbördan ligger på säljaren. Ring ARN, de kan hjälpa dig vidare.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
2360
37
Detta forum är också en kanal som än bör vara restriktiv.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
456
1
Ja Lars, det är sant.[br][br]Tackar för inputen hur som helst.
758
1
Finns det ett avtal i botten, så blir det hela betydligt svårare att bestrida.[br]Ponera att man har ett avtal med ett vaktbolag och få ett inbrott i sin lokal.[br]Vaktbolaget kommer och sätter upp en plastruta tillfälligt och skicka sedan en räkning på[br]5000: -[br]Där har vaktbolaget vanligtvis tolkningsföreträde om nödvändigheten av en sådan plastruta.[br]Ungefär så.[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.