Varumärke vs Enskild firma

1
Hej,

Min situation är såhär:

Jag har ett AB med ett namn - men vi skall lansera en kategori produkter internationellt under ett separat namn, vilket vi vill registrera som varumärke, med start i Sverige.

Varumärket finns inte i madrid-databasen, inte heller finns det varor eller företag under det namnet att hitta på nätet i någon som helst kategori. MEN. Jag upptäckte att det finns en Enskild Näringsidkare här i Sverige, som är registrerad hos Bolagsverket med det namnet som vi vill registrera för våra produkter. Jag har ingen aning vad det är för firma, går inte hitta något med det namnet i Google heller.

Kommer denna kille sätta stopp för vårt tänkta varumärkesnamn nu med sin obefintliga "enskilda firma" som inte ens existerar ute i den vida världen? Vill inte skicka in ansökan förgäves till PRV.  🙁
2066
2
Börja med att ringa till företaget och kolla vad de gör, och eventuellt om de har något emot att du lanserar ditt varumärke. Som enskild firma har han visst skydd i länet han verkar, men inget globalt. Ring PRV för att stämma av vad de tror.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
57
När du registrerar varumärke hos prv så gör du det i en eller flera klasser, förhoppningsvis har det registrerade företaget inte verksamhet inom samma klass. Exempelvis skulle det vara möjligt att registrera ett varumärke vid namn Dustin om man sysslar med städning då detta troligtvis ingår i en annan klass än vad elektronikhandeln Dustin har verksamhet inom.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.