Sommarpersonal under 18 år?

58
Det verkar finnas många som "vet hur det ligger till" men jag hittar inget om det så jag försöker här. Hoppas jag la det i rätt forumdel.

Vi ska anställa sommarpersonal under sommaren (vi har idag inga anställda alls) och har fått in en hel del ansöknigar från personer under 18 år. Jobbet innefattar kassahantering, beredning av lättare mat osv på ett café. Vad gäller, speciellt vid kassahantering, för personal under 18 år och var hittar jag regler och lagar som styrker detta? Enda informationen jag hittat är

"13 – 15 år
Du får arbeta om du har dina föräldrars tillstånd. Enligt lagen får du ha lättare jobb, till exempel dela ut direktreklam. Du får däremot inte ha hand om pengar eller farliga kemikalier.
Om du är över 15 år får du jobba både på skollov och skoldagar. På loven får du jobba högst 8 timmar per dag och 40 timmar i veckan. På skoldagar får du bara jobba högst 2 timmar per dag och 12 timmar i veckan.

16 - 18 år
Du har i stort samma villkor som en vuxen och får jobba med nästan vad du vill. Det finns dock några undantag, du får till exempel inte arbeta med farliga kemikalier eller utsättas för någon annan risk. Däremot har du rätt att driva egen rörelse om du har dina föräldrars eller din förmyndares och överförmyndares tillstånd."

http://skattungen.se/jobba/aldersgranser.4.14db52b102ed4e5fe3800089.html

Tolkar detta som att om personen fyllt 16 är det okej att ha hand om kassan. Stämmer detta? Är det också okej att utföra ensamarbete om man är 16 och upp?

Har ni andra tips på vad man ska tänka på första gången man anställer som är lätt att missa inför en hektisk sommar?
Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.