Hålla i kundens pengar

26
Hejsan!
Jag har en affärside som jag tror starkt på, ser dock ett hinder.
Det är så att privatpersoner köper av min kontaktperson men betalar till mig, altså jag har min kontaktpersons pengar och dessa skall betalas ut en gång i månaden.

Ses detta som typ av bank eller är detta helt legalt utan en massa tillstånd osv?

190
Jag förstår inte riktigt vad din affärsidé är (varför skulle jag vilja att du hade mina pengar?) - och du skulle nog behöva utveckla vad du egentligen menar, men det kan trigga en hel del problem med olika regler. Likväl som det kan ses som bank finns risk att det kan kallas någon form av anställning från din sida..
1616
4
Det finns företag som bedriver verksamhet på liknande upplägg vilket inte är illegalt. Textalk har det som ett alternativ för sina standard e-butiker där man inte behöver inlösenavtal med bank. Vilket i princip innebär att den förtjänst som kommer in på e-butiken går till Textalks konto de i sin tur betalar ut dessa pengar en gång i månaden till butiksägaren eller utbetalning tidigarelagd mot viss avgift. Finns andra som fungerat så likvärdigt. [br][br]Men vad gäller tillstånd vet jag inte utan låter annan svara på.
Må väl!
26
Mojo, det var åt det hållet jag menade. Ungefär som Textalk har.[br]Någon annan som vet vilka regler och bestämmelser som gäller?
1616
4
Varför inte förbehållslöst kontakta dem och fråga?
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.