Behöver diskutera en idé med en pålitlig person som är kunnig inom juridik

85
Min affärsidé är kopplad till juridik. Jag skulle behöva diskutera idéen med någon som är kunnig inom området för att se närmare om den verkligen är möjlig. Jag känner själv ingen som är bra på juridik och det känns lite fel att gå till en dyr jurist för att kort diskutera idéen. Jag måste också kunna lita på att personen själv inte använder idéen.
Om ni vet någon bra person som kan hjälpa till får ni gärna tipsa! Eller det kanske finns någon här som kan är kunnig inom juridik som inte har någon emot att prata lite?

Sen undrar jag också om hur jag bör göra med sekretessavtal. När jag berättar min idé för någon bör väl båda ha skrivit under ett sånt eller hur funkar det?

Jag uppskattar all hjälp 🙂
1616
4
Varför inte anlita en jurist?[br]Det låter för mig märkligt, du vill ändå ha spetskompetensen för dina frågor gällande idéen om den kan vara bärkraftig och juridiskt korrekt. Det låter som att det inte är särskilt många frågor du har eftersom du du nämner det som en kort diskussion. Således borde det inte bli dyrt och det borde väl vara skäligt och lönt att betala för det?[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
Kostnaden är avdragsill så be få ett kvitto med moms spec.  på en proformafaktura.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.