Inköp av dator/momsavdrag

3
Hej!
Jag planerar att start upp min egen web design byrå inom det närmaste. Första steget kommer att vara att skaffa en F-skattsedel och sedan om några månader registrera företaget hos Bolagsverket.

Min fråga är om jag köper en dator till min rörelse får jag dra av momsen när jag deklarerar även om jag inte fått in några uppdrag under året?

Tacksam för svar!

/Tomas
1
Ja om du köper datorn för endast för företaget får du lyfta 25% moms. [br][br]Men har du den både som privat och företag andväning får du lyfta momsen för den del du andvänder för företaget. [br][br]Då behöver du inget under året i uppdrag. [br]Bara den har till rörelsen.
3
En liten följdfråga:[br]Vad betecknas att jag använder datorn privat? Hur noga kollas sånt?[br]Med vänliga hälsningar,[br]Tomas
36
Det är väldigt svårt för dem att kolla!  :vissla[br][br]Så köp den till företaget  ;)
Commodore 64 - Fortfarande den bästa datorn, ska den nya Commodore slå den tros?
134
Egentligen borde väl inte det gå att kolla? Eller ska man föra en logg över hur man använder datorn?[br][br]Har man en stationär dator på jobbet, och en på kontoret. Båda används till jobb, men antagligen används båda även till privat e-post, surfning osv. Man jobbar ju inte 100% hela tiden, eller? Det måste väl mer vara en bedömmningsfråga, om datorn FRÄMST används privat eller behövs för att kunna bedriva sin verksamhet.
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.