Materialinköp med privata pengar

0
Hej,

Jag har nyligen startat en byggfirma och till första uppdraget så har jag inhandlat allt material till kunden för egna privata skattade pengar då jag inte har några pengar i företaget än. Hur ska jag bokföra dessa köp och hur ska jag fakturera kunden samt plocka ut pengarna till mig själv igen så de inte skattas en gång till?

Tack på förhand till den som kommer med ett svar! 🙂
969
85
Hej, Så kan man göra. Du kan ta konto 2893 som avräkningskonto, dvs bolagets skuld till dig. Då bokför du inköp som vanligt, men istället för kredit 1930 så använder du kredit 2893. Då får du koll på allt som du lagt ut privat. Kostnadskonto och moms bokför du enligt kvitto/faktura. (Du bör dock tänka på att inköp över 4000 kr måste ha bolaget angett som kund/adress även om du själv betalat, för att ha avdragsrätt till moms). Bolagets skuld till dig på konto 2893 får du sedan betala ut till dig utan någon skatt. Det behöver inte ligga på lönespec heller.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
13

Det är verkligen viktigt eftersom du annars kan förlora dina pengar, så jag hoppas att du har förstått allt. Även om jag har flera inkomstkällor, från https://betinia-casino.se/ till investeringar, värdesätter jag fortfarande varje krona, annars skulle jag inte ha så mycket sparande och jag skulle inte kunna förbättra min ekonomiska situation.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.