Rätt kvitto vid Inköp av utrusning till enskild firma

Marksikt
Hej,

Jag håller på skaffa lite utrustning (video) för min nystartad enskild firma. Den utrustningen jag söker finns på lite olika specialiserad webbutiker. En del av dessa butiker erbjuder att man skapar ett firmakonto och att köpa produkten på firmanamn medan andra har inte den möjligheten.
Jag undrar om det är OK och att det går att bokföra om jag köper den utrusningen på mitt eget namn och att detta inte är ett hinder för att bokföra. Anledningen att jag behöver köpa på det viset är att då är jag mer fri att välja butik som passar samt att jag har en chans att ångra köpet som konsumen ifall jag inser direkt att utrustningen inte passar. Naturligtvis om detta strider mot någon regel så föredrar jag att köpa på firma.

Tacksam för synpunkter.
1009
206
Hej, Det går ofta att göra som du skriver. I de fall du inte registrerat firmanamn så blir ju ditt eget namn samma som firmans, och om du då beställer saker som privatperson kommer det ändå att adresseras till firman som ju är samma som dig själv. I de fall du har registrerat ett firmanamn så måste du hålla koll på avdragsgill moms. Normalt behövs en fullständig faktura med firmans namn, adress mm om beloppet överstiger 4000 kr inkl moms. Under det går det bra med kvitto utan namn.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.