Köpa/Leasa Husvagn...?

6
Hejsan.
Ska köpa ny husvagn är tänkt.
Men hur fungerar det med att leasa eller köpa husvagnen på firman?
Förmånsvärde ska tas upp den tiden man använder den privat. Då är det kostnaden för att hyra en vagn i liknande kostnad som ska tas upp om jag fattat rätt...?

Man vad ska man tänka på?
Och hur fungerar det att köpa vagnen på firman?

Tacksam för hjälp.
1009
211
Hej, Det som ska tas upp är marknadsvärdet. Det bör ju vara kostnaden för att hyra motsvarande vagn av utomstående. Tänk på att det inte bara är tiden du nyttjar vagnen som förmånsbeskattas, utan tiden du har MÖJLIGHET att nyttja den. Det är normalt all tid som den inte hyrs ut till någon annan.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
6
Men om man ställer av vagnen mellan gångerna man använder den så borde det funka eller? För det e precis som du säger att man har möjlighet att nyttja den. Men borde ju bli löst av avställning. För man ska bara förmånsbeskatta den tiden man har möjlighet att nyttja den.
1009
211
Det är möjligt. Jag har aldrig hört någon göra så, men det låter ju lite för enkelt. Du borde nog kolla det med Skatteverket eller en skattejurist för att vara säker.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
2360
49
Du har rätt det är alldeles för enkelt. Vi hade ett fall när jag satt i en företagsskattenämnd där en man hade köpt en ö med en stuga ochh han tog upp den veckan han var där. Det blev nog hans dyraste semestervecka. Jag gissar att han antingen sålde ön eller fllyttade dit, iallafall sedan han fått räkningen från skv. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.