Gratis webshop?

58
Finns det någon sådan? Alltså en färdig webshop som bara behöver anpassas till din egen stil? Behöver inte vara en massa komplicerade funktioner./Olle
Anonymous
Jag använder Oscommerce. Helt gratis och inte allför svårt att anpassa. Rekomenderas varmt. [br]Titta på det svenska forumet http://oscommerce.mine.nu/ [br]Där kan du få hjälp.
58
Tack för tipset ska kolla där! Välkommen till forumet förresten, vore kul om du blev medlem, blir alltid lite trevligare när man ser vem man fått hjälp av! [br] [br]Inga fler förslag?
72
1
Jag är faktiskt medlem. Vet inte varför jag hamnade som gäst förra gången. [br]Men som sagt oscommerce är mycket bra. Otroligt många funktioner, men man behöver ju inte använda alla till at börja med.
187
Här är några fler länkar [br] [br]http://classifieds.phpoutsourcing.com/ [br]http://phpsurveyor.sourceforge.net/index.php [br] [br]Det fins säkert fler. vilket som är bäst är någ en smaksak. Men osc är någ populärast.
Frilansande människa
26
hej :) [br]jag avänder också osCommerce. kan bara rekommenderas! [br]jag bygde shopen själv, det tog ungefär 3 månader. medlemmarna i svenska osC-forumet är mycket hjälpsamma och ger goda råd även till dem som ställa dumma frågor (om de nu finns ;) ) [br]fick på så sätt en prisvärd webbutik och lärde mig mycket samtidigt! och nu, efer ungefär 4-5 månader på nätet, märks det att beställningar börja komma in allt oftare :D :D [br] [br]jag provade även ett programm som heter ShopFactory, den kommer från australien. den är dock inte alls gratis och supporten är dålig, inte minst pga tidsskillnaden med australien. programmet är dessutom något gammaldags och mobbar änvändare av Mozilla webbläsare, vilket är inte alls bra eftersom allt fler använder dem.
507
1
Det finns ett forum för de som arbetar med osCommerce. Det är välbesökt och man kan få hjälp med många frågor där. www.oscforum.se är adressen! [br]Ta gärna en titt där!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
23
om ni inte orkar/har tid/eller kan med OsCommerce så har jag utvecklat ett eget verktyg, där ni verken behöver egen server eller någon som helst kunskap i programmering! [br] [br]www.openstore.nu [br] [br]tar bara några minuter att sätta upp en egen shopp, och den går väldigt enkelt att anpassa till att passa er befintliga sida om ni har en! [br] [br]mvh [br]/ janne
ww.kemikal.org - mitt företag
www.minfirma.nu - bokföring/fakturering för miniföretag
www.openstore.nu - Driv din egen webbshop
www.wiremoves.com - Mitt band!
10
[quote="textilhimlen.com"]hej :) [br]jag avänder också osCommerce. kan bara rekommenderas! [br]jag bygde shopen själv, det tog ungefär 3 månader. medlemmarna i svenska osC-forumet är mycket hjälpsamma och ger goda råd även till dem som ställa dumma frågor (om de nu finns ;) ) [br]fick på så sätt en prisvärd webbutik och lärde mig mycket samtidigt! och nu, efer ungefär 4-5 månader på nätet, märks det att beställningar börja komma in allt oftare :D :D[/quote] [br] [br]Kul! Din shop är fin. Är webbshopen en fristående verksamhet eller har du butik också? Står inte så mycket på hemsidan...
26
[quote="Indell"] [br]Kul! Din shop är fin. Är webbshopen en fristående verksamhet eller har du butik också? Står inte så mycket på hemsidan...[/quote] [br] [br] [br]tack :oops: [br] [br]första versionen kastades på soptippen alldeles nyss. ny är nya versionen ute. hoppas att du tycker om den minst lika mycket :) jag tog in en proffs för sätter en befintlig design på osCommers shopen. [br] [br]nej, har ingen 'real life' butik. sitter hemma i arbetsrummet och sköter det hela härifrån. än så länge har det gått bra. intäckter går direkt till marknadsföring. shopen bär sig själv, men nu utökas marknadsföringen, så att vi kan leva på det snart.
10
Ser bra ut. Lycka till med affärerna!
187
[quote]nej, har ingen 'real life' butik. sitter hemma i arbetsrummet och sköter det hela härifrån. än så länge har det gått bra. intäckter går direkt till marknadsföring. shopen bär sig själv, men nu utökas marknadsföringen, så att vi kan leva på det snart. [br][/quote] [br] [br]All lycka till dig textilhimlen. :wink: [br] [br]Få se när jag kommer i gång med verksamheten, om och när det blir. :?
Frilansande människa
507
1
[quote="Ben"] [br] [br]All lycka till dig textilhimlen. :wink: [br] [br]Få se när jag kommer i gång med verksamheten, om och när det blir. :?[/quote] [br] [br]Har du kommit på några bra ideér då Ben i samband med att du gått din kurs?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
187
Idéer finns det gott om, Men det brukar visa sig att kraven för genomförandet av idén inte uppfylls tillfredsställande. [br]Kraven är bland annat, Utpris, Storlek/volym, tillgänglighet, hur ser tillväxt möjligheten ut, ......mm, mm [br]Vist kan man slänga upp något, men då går den mesta energin åt fel "vision" [br]Jag har tid på mig, jag är ju förhållandevis ung än så länge. ”skratt” [br] [br] [br]Tack att du frågade. :!:
Frilansande människa
134
http://manufrog.se [br] [br]Där får du 1gb webhotell med webshop (och massa andra grejer) för 450:-/år inkluderat moms. Sen reggar du bara en domän hos tex www.loopia.se så kommer du billigt undan... [br] [br] [br]Jag har haft det (inte webshop, men övriga grejer) ett tag nu och funkar skitbra!
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
232
[quote="peffen"]http://manufrog.se [br] [br]Där får du 1gb webhotell med webshop (och massa andra grejer) för 450:-/år inkluderat moms. Sen reggar du bara en domän hos tex www.loopia.se så kommer du billigt undan... [br] [br] [br]Jag har haft det (inte webshop, men övriga grejer) ett tag nu och funkar skitbra![/quote] [br] [br]Finns mycket billigare webbhotell med långt fler funktioner dock.. [br] [br]Regga billiga domäner? Visst på http://www.crystone.se/ ;)
M-Daniel Johansson
13
OsCommerce finns i ett antal olika tappningar. Sedan finns en webshop till Mambo, där är inte översättningen klar till Svenska men den verkar lovade. [br] [br]Du kan även köpa en OsCommerce shop inkl. support och webhhotell hos http://www.okit.se för ca 1000:- , där finns även böcker som rör OsCommerce. [br] [br]Fördelen med OsCommerce är att det finns mycket färdigt till denna webshop, du har kreditkort moduler, du har pacsoft osv. [br] [br] [br] [br][quote="Olle"]Finns det någon sådan? Alltså en färdig webshop som bara behöver anpassas till din egen stil? Behöver inte vara en massa komplicerade funktioner. [br] [br]/Olle[/quote]
13
Med tanke på manufrog.se hastighet på servrar , så skulle jag nog inte lägga en webshop där. [br] [br]Sedan vill man ha support, på shoppen. Vad folk snart kommer inse, man får vad man betalar för? Jag ytterst tveksam om att priset är det viktigaste om man skall starta affärverksamhet på webben. Då tillgänglighet viktigt, att inte serven är nere precis då man har fått t.e.x IDG.SE att skriva om sina produkter eller har köpt dyra annonser. [br] [br]Företag som "säljer" servrar som står i någon datahall i texas, är inte seriösa, även om det är billit för de säljade företaget. Jag tycker man skall kräva följande av ett webbhotell [br] [br]o Helst ett AB [br]o Servrar skall stå Sverige. [br]o Det skall finnas orgnr och telefon nummer på hemsidan. [br] [br]Jag sitter på ett telia ADSL, att traceroutra till manufrog.se tog 133 ms och 5 hopp. [br] [br]15 72-29-88-34.dimenoc.com (72.29.88.34) 131.086 ms 133.208 ms 131.760 ms [br] [br]eller [br] [br]6 195.67.247.118 6.548 ms 6.885 ms 6.548 ms [br] [br]Att traceroutra till t.e.x www.shellkonto.se server tog 6.5 ms och 6 hopp. Om man skall vända sej till en svensk kundkrets, så bör man nog ha serven i Sverige. [br] [br]Detta är min åsikt i alla fall. [br] [br] [br][quote="peffen"]http://manufrog.se [br] [br]Där får du 1gb webhotell med webshop (och massa andra grejer) för 450:-/år inkluderat moms. Sen reggar du bara en domän hos tex www.loopia.se så kommer du billigt undan... [br] [br] [br]Jag har haft det (inte webshop, men övriga grejer) ett tag nu och funkar skitbra![/quote]
26
[quote="klein"] [br]Företag som "säljer" servrar som står i någon datahall i texas, är inte seriösa, även om det är billit för de säljade företaget. [br] [br][/quote] [br] [br]att kalla ett företag oseriöst bara för att de hyr servrar i texas är ett påstående jag kan inte låta stå okommenterad. det vore detsamma att kalla mitt företag för oseriöst bara för jag köper arbetskläder i Tyskland: det tar en vecka till med leveranstiden men när de kommer fram är det likvärdig kvalitet till bättre pris än mina svenska 'kamrater' erbjuder. så var ligger felet? [br] [br]jag har min shop på wopsa servrar (www.wopsa.se), servern står i Texas. nu påstår jag inte att de är de snabbaste när det gäller svarstider men det duger för mig och de flesta av mina kunder antar jag. det var iaf ingen än som klagade. och jag har ingen game server där utan 'bara' en webbutik som funkar bra. [br] [br]de har några klara fördel också: de är billiga, de har mycket bra support som jag kan inte alls klaga på, de är vänliga, så vad är det mer man behöver? [br] [br]mvh [br]christoph
13
Jag kallar dessa företag oseriösa, av flera skäl. Dom gör inga invensteringar, dom äger inte maskinerna och är oftast inte ens ett AB, utan små enskilda firmor. Absolut ingent fel på enskilda firmor, men med tanke på att en server kostar ca 30.000:- till 50.000:- , så bör man ganska fort få ihop pengar till ett aktiekapital. [br] [br]Du kan inte jemföra en tjänst med t.ex. kläder. Det är inte tidsberonde, medan hemsida är tidsberonde, att det fungera. Vad händer om kabeln mellan USA och Europa överbelasta? Eller att en orkan sveper över Texas och slå ut datahallen. [br] [br]Jag hade min första webshop på en server i USA , det var en skräckupplevese. [br] [br]Jag skulle aldrig lägga en företagshemsida i utlandet, om jag inte riktade mej emot en amerikansk kundgrupp. [br] [br] [br] [br][quote="textilhimlen.com"] [br]att kalla ett företag oseriöst bara för att de hyr servrar i texas är ett påstående jag kan inte låta stå okommenterad. det vore detsamma att kalla mitt företag för oseriöst bara för jag köper arbetskläder i Tyskland: det tar en vecka till med leveranstiden men när de kommer fram är det likvärdig kvalitet till bättre pris än mina svenska 'kamrater' erbjuder. så var ligger felet? [br] [br]jag har min shop på wopsa servrar (www.wopsa.se), servern står i Texas. nu påstår jag inte att de är de snabbaste när det gäller svarstider men det duger för mig och de flesta av mina kunder antar jag. det var iaf ingen än som klagade. och jag har ingen game server där utan 'bara' en webbutik som funkar bra. [br] [br]de har några klara fördel också: de är billiga, de har mycket bra support som jag kan inte alls klaga på, de är vänliga, så vad är det mer man behöver? [br] [br]mvh [br]christoph[/quote]
232
[quote="klein"]OsCommerce finns i ett antal olika tappningar. Sedan finns en webshop till Mambo, där är inte översättningen klar till Svenska men den verkar lovade. [br] [br][/quote] [br] [br]Jodå, kör med Joomla (gamla Mambo) och Virtuemart (e-handelssystem) så har du en komplett webshop på svenska. Klart mycket bättre än OsCommerce enligt mig. [br] [br]Vad gäller USA-baserade servrar så finns det heller inget att klaga på. Orkaner och kablar i all ära, men är det inte rent hypotetiskt? Som enskild firma är det smart att hyra in tjänsten utan att riskera hela kapitalet på maskinvaran, åtminstone till en början. [br] [br]Säkerheten är bra i USA och dessutom då aktörerna som hyr ut serverplats är stora och har både kapitalet och resurserna ifall något skulle hända..
M-Daniel Johansson
13
Hur vet att dom i USA är seriösa? Dom har en snygg hemsida med lite köpta bilder från en bildbyrån. Kan du göra kreditupplysning på serverhallen i USA? Jag skulle nog inte villa påstå orakaner är hypotetiska, just USA drabbas hårt av oraker och andra väderfenomen. [br] [br]Eller jordbeväningar är vädligt vanligt i t.e.x Delstaten CA. Jag skulle akta mej för webbhotell som är så kallade webagenter, dvs inte äger egna servrar eller kanske inte ens betalar skatt i Sverige. Det går bra så länge man har en hemsida, som man inte tjänar pengar på. [br] [br]Men så fort du börja får lite volymer, så kan det bli en svindyr erfanhet att anlita webhotell som har servrar i USA. [br] [br][quote="xt nordic"] [br] [br]Jodå, kör med Joomla (gamla Mambo) och Virtuemart (e-handelssystem) så har du en komplett webshop på svenska. Klart mycket bättre än OsCommerce enligt mig. [br] [br]Vad gäller USA-baserade servrar så finns det heller inget att klaga på. Orkaner och kablar i all ära, men är det inte rent hypotetiskt? Som enskild firma är det smart att hyra in tjänsten utan att riskera hela kapitalet på maskinvaran, åtminstone till en början. [br] [br]Säkerheten är bra i USA och dessutom då aktörerna som hyr ut serverplats är stora och har både kapitalet och resurserna ifall något skulle hända..[/quote]
232
Ja, vi bedömmer alla olika... Sedan finns det både troliga och mindre troliga händelser som kan inträffa lite varstanns i världen... Även i Sverige! [br] [br]Vad har du för konkret erfarenhet om detta Klein? Vad för typ av verksamhet bör man akta sig för?
M-Daniel Johansson
peregon
Varför inte planka den här lösningen: [br]www.svefactor.se
5
Oscommerce är FÖRLEGAT![br][br]Jag slår ett slag för Prestashop www.prestashop.com [br]Och även för Magento www.magentocommerce.com/[br][br]Lycka till!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.