Skuld till utländsk leverantör

1
Snabba råd eftersökes.
Har handlat massor med varor för en stor summa.
De första leveranserna var ok sedan var det längre inte ok och det mesta är skräp.
Jag vill inte betala denna utländska leverantör, dom vill så klart ha sin betalning. Vad händer om jag vägrar betala. Detta är ett land som inte tillhör EU.
355
1
[quote="silva57" post=41289]Snabba råd eftersökes. Har handlat massor med varor för en stor summa. De första leveranserna var ok sedan var det längre inte ok och det mesta är skräp. Jag vill inte betala denna utländska leverantör, dom vill så klart ha sin betalning. Vad händer om jag vägrar betala. Detta är ett land som inte tillhör EU.[/quote] Jag menar det händer ingenting. Kan ge problem om du skall besöka landet ifråga men så länge du stannar här finns det ingen svensk lag som kan ge dem rätt.
128
15
[quote="silva57" post=41289]Snabba råd eftersökes. Har handlat massor med varor för en stor summa. De första leveranserna var ok sedan var det längre inte ok och det mesta är skräp. Jag vill inte betala denna utländska leverantör, dom vill så klart ha sin betalning. Vad händer om jag vägrar betala. Detta är ett land som inte tillhör EU.[/quote] Det smartaste (och mest FAIR) är väl att returnera produkterna till leverantören...
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
24
Helst av allt skall ni ha ett avtal på vad som skall ske i händelse av defekta produkter & ett ramverk för hur returfrakter och kompensationer shall betalas. Hur kommer det sig att leverantören inte tog betalt innan godset anlände i svensk hamn? Det är ganska ovanligt. Antagligen kommer ingenting hända - men rör det sig om stora belopp kan de ta fallet till domstol i Sverige. Som sagt, jag propagerar alltid för att man skall ha mycket välskrivna avtal som tydligt visar hur situationer som denna skall hanteras.
Fredrik Grönkvist, Limited Partner http://www.ScandinAsian.se - Er svenska partner i Kina vid såväl små som stora importaffärer

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.