sälja samma vara som en annan ?

21
Ha en liten fråga om att sälja samma sak som någon annan .
Ha hittat flera varor som jag kan köpa som inte ha något märke .
Och vet att dom här varorna säljs av en annan och dom ha satt sitt egna märke på dom .

Kan jag då köpa samma sak och sätta mitt egna märke på dom .

Eller hur funka de?

Någon som vet ?
367
46
ja det finns ju massor av varor som har samma tillverkare men säljs under olika varumärken. PRIVATE BRAND-produkter. Men ofta är det tillverkaren som "styr". att du själv s.a.s. varumärker produkter på egen hand utan samarbete med tilverkaren är sannolikt ovanligt om ens möjligt. en liten justering av färg eller någon liten designdetalj brukar vara tricket. Eller en kapacitetsförändring. Matvaror som t.ex ketchup eller röror av olika slag som dressingar elelr sallader har ofta samma tillverkare som kör produktionen, kanske varierar kryddning men som säljs under stora välkända varumärken vars egna fabriker aldrig varit i närheten av produkterna. De stora kedjorna ICA och KF säger att s.k.PRIVATE BRAND är en framgångsrik o växande del av deras sortiment. Vad är det för slags varor du menar?
Redaktuellt
21
ha hittat ridsportsprodukter som jag vet att en annan ha sålt , tror inte dom gör det längre , ha för mig att företaget gick i konkurs .. men dom hade satt ett eget märke på produtkterna , .. så nu undra jag om jag kan göra samma sak ? fast sätta mitt namn på dom så klart , är det något man måste ansöka om eller kan man bara be tillverkarna att dom sätter min logo på dom ?? eller hur funka det ?
128
15
Hej, Du kan förmodligen välja att OEM-tillverka produkten, dvs att tillverkaren sätter ditt "namn" på produkten. Nackdelen är ofta att man måste beställa ett stort antal. Billigast och enklast är att du enbart märker upp förpackningen med ditt "namn" och att du beställer produkten "omärkt". Ditt "namn"/varumärke kan sen skyddas hos Bolagsverket. Undantaget är naturligtvis om det är "piratkopior", då får man naturligtvis INTE importera produkten. Detta gäller t.ex om produkten är mönster-/design-/patent-skyddad.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.