E - handel

17
Tänkte bara fråga om det är någon som har erfarenhet eller tankar om att helt enkelt driva en e-shop/webbutik vad ni nu vill kalla det. Går i tankar av att starta en nämligen 🙂 råd/tips/tankar allt är av intresse...
35
Nu har jag inte drivit någon sådan butik men det som jag kan tänka mig är krångligast är att synas bland mängden på Internet! Tror det är viktigt att marknadsföra sig på rätt sätt och att ha en liten budget för detta.
17
Det har du nog rätt i, men i mitt fall är det inget jag ska "leva" på, utan (åtminstone i början) mer en rolig grej som jag får se vart det leder helt enkelt. [br]En annan viktig sak är väll att själva "sidan" i sig ska se attraktiv ut, samt att man har en god relation till sina kunder, vilket resulterar i att marknadsföringen sköter sig själv på det sättet. Och kanske det allra viktigaste konkurrensmedlet - Priset...
50
Priset behöver långt ifrån alltid vara det som kunderna kollar efter. Service, kontakter och så vidare. Det beror lite på hur man vill bedriva sin verksamhet. Där jag arbetar så erbjuder vi webbutik som ett komplement till större kunder. Dvs vi har en webbutik som enbart riktar sig till de kunder som vi har en personlig kontakt med. Då är inte priset det allra viktigaste. [br] [br]hur har du tänkt att din webbutik skall fungera? Ren webbutik eller komplement till annan verksamhet?
35
Visst är alla de saker du beskrev väldigt viktiga men får du inga kunder dit så är de ganska meningslösa. [br] [br]Om man jämför med en riktig verklig butik. Ligger butiken mitt ute i skogen dit ingen hittar så kan man få problem. [br] [br]/Daniel
17
[quote="Lomonosov"] [br]hur har du tänkt att din webbutik skall fungera? Ren webbutik eller komplement till annan verksamhet?[/quote] [br] [br]- Tänkt som en ren webbutik, men möjligheten finns att kunna använda sig av återförsäljare, alternativt sälja större partier till "IRL"-butiker. [br] [br]Jag vet inte exakt hur allt ska fungera, om jag ens kommer starta. Men tanken gror i mitt huvud i alla fall. :) Förmodligen så måste jag hitta någon samarbetspartner för att kunna driva en ev. större verksamhet, eftersom jag pluggar på heltid samt driver en annan firma vid sidan av det. [br] [br][quote="dennis"] [br]Visst är alla de saker du beskrev väldigt viktiga men får du inga kunder dit så är de ganska meningslösa.[/quote] [br] [br]- Det är sant, men som sagt, det är en grej på lekmanna nivå jag funderar på jämfört med etablerade företag som har kapitalet att kunna gå ut i dagspress osv. Jag gör det för skojs-skull inte för att tjäna pengar och pensionera mig vid 25års ålder ;)
72
1
Om du inte tänkt att tjäna pengar på det skall du nog lägga av med dina tankar redan nu. Finns inte den drivkraften lär du inte lyckas. [br]Fundera inte heller på hur det är att sälja via en webshop. Fundera på vad det är du skulle kunna sälja. Webshop är bara en av möjligheterna. Kan fungera bra i ett uppbyggnadskede. [br]Förlåt om jag säger det, men vil du bara ha lite kul finns det säkert andra saker att hitta på.
andersb
Håller med Flotec!
17
Kanske ska förtydliga att det absolut inte är något som vi har tid eller pengar att sattsa på just nu, men saken är den att vi på mitt företag håller på att ta fram en webbutik och den måste på något sätt "testköras", därför har vi valt att helt enkelt starta en mindre verksamhet, så egentligen har vi redan lyckats om allt fungerar.
34
Jag driver redan nätbutiken Strumpbutiken.com där jag försöker konkurrera med just priset, snabba leveranser och trevligt bemöttande. [br]Trots det kan jag inte leva på företaget idag. [br] [br]Förmodligen hade det gått bättre om jag satsat mer på marknadsföring. Men det är dyrt och då hade jag inte kunnat hålla de låga priserna. [br]På nätet måste man synas. Men det finns billiga och dyra sätt att göra det på! [br] [br]Men jag klarar mig, jag ser firman som en hobby. Även om jag går plus en del på den iaf :) [br] [br]Hör av dig om du väljer att starta en butik och vill ha några tips.
ar något nytt på gång...
17
:) Kul att höra, jobbar du ensam eller är det en handfull "anställda" ? Precis så jag hade tänkt min rörelse, som en "hobby" några extra kronor i plånboken är bara ett plus!
34
Jag sköter allt själv. Blir max någon timme per dag om man slår ut det. [br] [br]Som sagt är det svåraste med att driva en nätbutik att få kunderna att hitta till butiken. Den ligger ju inte där på gatan där alla går... [br] [br]Vad hade du tänkt sälja?
ar något nytt på gång...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.