Kortterminal

109
Vad är bästa lösningen för att ta betalt med VISA/mastercard när kunder kommer direkt till mitt lager och handlar?

Vad blir totalkostnaden (uppstart, månadsavg., trafik och transaktionsavgifter) ?

Vilken leverantör rekommenderar ni?
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
1165
15
Lite grovt räknat så kostar en terminal runt 500kr/månad. I ditt fall skulle jag rekommendera en trådlös terminal med GPRS-anslutning så slipper man vara låst till en kassadisk och kan till och med ta den med ut vid leveranser och liknande. Skall du ha en fast terminal behöver du bredbandsanslutning med krypteringsbox, alternativt analogt telefonabonnemang.[br][br]Sedan brukar det kosta 1-3kr/köp i fast avgift, och betalar kunden med kreditkort kostar det från 2% upp till 3,8% (Diners) i avgift. Just den där sista avgiften kan bli rätt så svettig om man har en kund som handlar för 20.000kr. 400kr för att få betalt är ju inte riktigt vad man räknar med.[br][br]Kvittona är inte så dyra, räkna med någon tioöring eller två per köp.
109
Innebär det att det är olika transaktionsavgifter på exempelvis Mastercard beroende på om det är "Mona Sahlin"-varianten med kredit eller om det är Mastercard kopplat till konto, utan kredit?[br]Vad kostar i sådant fall den senare?[br][br]Om exempelvis Diners är jäkla dyrt kan man ju helt enkelt låta bli att acceptera det men man kan knappast avfärda VISA/MC.[br][br]Mobiliteten är en bra aspekt. Jag åker ofta ut och levererar personligen om jag har möjlighet till det för det är trevligt att träffa kunder personligen och det är ett bra sätt att lära känna marknaden. Brukar också vara mycket uppskattat. Då har jag ofta med en printad faktura men med mobil kortterminal skulle man ju få hem pengarna snabbare.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
1165
15
Ja, det är olika avgifter beroende på om det är ett betalkort eller ett kontokort. Betalkort brukar kosta 1-3kr i en fast avgift, och inget mer. Kreditkort brukar kosta 3kr + en procentsats. 2,1% är en vanlig avgift.[br]Någon skall ju betala alla poängförmåner, reseförsäkringar, VIP-lounger och liknande, och tyvärr är det du och alla andra som tar emot kort som betalar för deras nöje.
109
Hur stor del av alla VISA och Mastercard är betalkort och hur många är kreditkort?[br][br]På lokalmarknaden härikring så är snittkunden hos mej en man i 40-50-årsåldern från någon bättre villaförort till Stockholm. Är det någon skillnad i det urvalet.[br][br]Kanske vanligare att fruarna har kreditkort, eller?
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
1165
15
Ju högre inkomst, desto vanligare med kreditkort. Jag tror du kan räkna med att 25-30% av kunderna betalar med kreditkort.
2066
22
Det verkar dessutom bli vanligare och vanligare med kreditkort tack vara att det tävlas om vem som kan erbjuda bäst villkor till användarna av dessa.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
23
Köpa en terminal kostar ca 5000kr, Sen behöver du ett inlösenavtal. Kostnaderna/transaktion ligger snarare kring 75 öre till 2kr beroende på hur bra avtal du har. Olika handlarorganisationer brukar ha avtal så du hamnar under 1kr. Sen behöver du någon form av telefon/GSM/Internetabbonemang som den kommunicerar med.[br][br]Många vill pracka på dig hyrlösningar för 350-550kr/mån men tänk då på att om du köper terminalen så börjar du "tjäna" på det redan efter ett år. Visst du riskerar att få reparera den själv om den går sönder men dom håller normalt i många år med ett användningsområde som du beskriver med ganska få transaktioner/dag. En annan sak med en terminal i en ICA butik....[br][br]Kortterminaler är en djungel av flera parter inblandande som inte är så lätt att förstå om man inte kommit i kontakt med det tidigare. (Min fru har butik så jag har fått lära mig den hårda vägen...)[br][br][b]Terminaltillverkare[/b][br][b]Terminalförsäljare[/b] som tillhandahåller och programmerar terminalen: Dom brukar ofta också ha ett "serviceavtal/hyra ut apparater" dvs om något fysiskt händer med din terminal så fixar dom det. I vår butik idag sker ca 2/3 av betalningarna med kort så då är det kritiskt om terminalen går sönder![br][b]Inlösenföretaget[/b] dvs dom som terminalen kommunicerar och skickar "pengarna" till. Det är dom här som tar 0,7-2kr/transaktion. Här kan du ofta komma ner rejält genom att gå ned i någon form av handlarorganoisation men då kostar ju det också i form av årsavgifter osv.[br][b]Din bank= kontonummer[/b] det är här pengarna hamnar så småningom.[br][b]Telefon/GSM/Internetleverantör[/b] det är som som tillhandahåller "kommunikationslinan" för kommunikationen[br][b]Abbonemangsformen[/b] för kommunikationslinan. Här kan en dyr öppningsavgift göra ganska mycket i längden. Vi sänkte från 55 öre/öppning till 11 öre/öppning och då kan man räkna med att i vår butik betalar ca 30 kunder/dag med kort. Det blir fort tusenlappar/år. [br][br]Vi skulle bara se över dom här kostanderna men det tog nog 1,5månad att få över allt till nya leverantörer/abbonemang osv. Då sänkte vi kostanden till hälften. Tänk på att flera ändringar kräver att terminalföräljaren programmerar om terminalen vilket dom kanske inte längre gör till din terminal om du tex köpt en begagnad på blocket. Och att man dessutom tar ut en form av "årsavgift" även om du äger din terminal själv.[br][br]Iadg har i princip ALLA kunder kort som dom betalar med oavsett samhällsklass eller boendeort. Men sen beror det självklart hyr dyr vara du säljer  också.[br][br]Lycka till[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.