Mobitelefon - Dra av eller ej?

151
Min mobiltelefon har nu givit upp och är stendöd. Jag har rotat fram en 10 år gammal Nokia ur byrålådan, men det känns inte som en permanent lösning att ha en telefon som behöver laddas 2 gånger per dygn.

Om jag nu köper en ny mobiltelefon kontant för drygt 1 900 kronor inkl. moms, är det då helt omöjligt att dra den på företaget? Själva samtalskostnader och månadsavgifter står jag för privat även om en stor del (cirka 70%) av mina samtal är företagsrelaterade (vill inte krångla med spec. faktura och så vidare). Jag vill hävda det att enda anledningen till att jag köper en så pass dyr telefon är att jag behöver vissa funktioner för att effektivt kunna driva mitt företag, mitt privata behov skulle kunna täckas med en betydligt enklare telefon.

Så, rent juridiskt, är det möjligt? Eller måste jag betala förmånsskatt på telefonen då? Jag menar, var och varannan människa har ju laptop på firman som man nyttjar privat utan förmånsbeskattning.
MVH Richard Andréasson
1165
15
Jag lät abonnemanget stå på firman och så drar jag både telefon och samtalskostnaderna där. Börjar Skatteverket bråka om det, så får de göra så. Jag brukar ha ringt för max ett par hundralappar per kvartal.
151
[quote author=swetrot link=topic=7959.msg36101#msg36101 date=1287555574][br]Jag lät abonnemanget stå på firman och så drar jag både telefon och samtalskostnaderna där. Börjar Skatteverket bråka om det, så får de göra så. Jag brukar ha ringt för max ett par hundralappar per kvartal.[br][/quote][br]Nu var ju det inte min fråga. Att lägga om är inte aktuellt för mig av många orsaker.[br][br]Frågan är, återigen, om jag kan dra själva telefon på firman, ja eller nej?
MVH Richard Andréasson
632
3
Klart du kan köpa en telefon på bolaget.[br][br]Sen så vore det ju vettigare att lägga hela abonnemanget där.[br]Betalar du dessutom 500 spänn i månaden för ett fastprisabonnemang så får du dra hela kostnaden på bolaget, helt enligt reglerna. Oavsett hur mycket du använder telefonen privat.[br][br]För övrigt så säger du ju själv att den främst används i bolaget, och kan du stå för det så är det ju inget skatteverket lär bråka om. Om du dessutom kan plocka fram en privat telefonräkning och börja visa dem massa jobbsamtal där så lär de ju inte bråka mer direkt.[br][br]Och vet du: Ibland använder jag datorn på jobbet till att kolla min privata mail.[br]Ibland använder jag ett av jobbets kuvert eller pennor för privata saker.[br][br]1900 kr inkl moms är inget att bråka om. Ingen lär någonsin ens fråga telefonen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.