Hur avbryter man ett avtal?

7
Hej!

I maj så tecknade jag ett avtal med ett företag som gör hemsidor. Jag har ännu inte levererat något material till hemsidan och har därför inte fått någon hemsida tillverkad.

På grund av verksamhetsbyte så kommer det i framtiden dock inte att finnas någon användning för en hemsida, har pratat med företaget i fråga och de hävdar att de inte går att säga upp avtalet.

Som nyföretagare och lite godtrogen så trodde jag att normala konsumentskyddslagar om ångerrätt gällde vid näringsidkaravtal. Men har nu upptäckt att så inte är fallet.

Jag har lagt upp en bild på hur avtalet är utformat. Hur ska jag gå tillväga, jag vill ju helst inte ha detta avtal. Jag har som sagt inte fått någon hemsida levererad ännu och därmed har abonnemanget inte startat.

Kan dessutom tillägga att de var riktigt fula i sin marknadsföring...

Tack på förhand
Bob
1165
15
Du skickar ett rekommenderat brev till dem med uppsägningen, senast tre månader innan det första avtalet löper ut, vilket enligt avtalet sker 12 månader efter att du skrev under avtalet. Det går att skicka idag, så att man vet att det kommer fram.[br][br]Lite off topic, men det där är ett j***a fult avtal som förlängs med 24 månader, och inte var det billigt heller.
7
Tack för ett snabbt svar Swetrot![br][br]Jag får dock ursäkta, för jag hade av misstag postat inlägget innan jag hunnit skriva färdigt det! Du får gärna tillägga någonting mer om du råkar kolla in på inlägget igen =)[br][br]/Bob
1165
15
Om du har levererat det material de anser sig behöva för att göra hemsidan och de inte har gjort det, så har de begått ett avtalsbrott, och därmed kanske man kan få det hävt. Men det kan bli rätt så långdraget och dyrt det med.[br][br]Tyvärr gäller inte konsumentlagar för företagare utan jag har lärt mig att alltid svara nekande på den obligatoriska frågan om huruvida det är firmatecknaren de talar med, och sedan förklara att jag aldrig i livet skulle köpa något av en telefonsäljare. Det är enda sättet att freda sig idag.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.