Mobilt bredband från Tre - momsidioti

29
Jag har precis beställt mobilt bredband från Tre. Jag var inne på deras sida för att kolla priser och jämförde värstingabonnemanget för privat respektive företag. Det kostar 249 kr inkl moms för privatpersoner och 249 exkl moms för företag. Inga skillnader i övrigt vad jag kunde se. Så jag ringde dem och frågade varför. Och fick svar.

-Nej, det är samma pris för privatpersoner och företag, 249 kr.
-Men, det är inte samma, för företag är det ju 249 + moms och för privatpersoner är det 249 inkl moms.
-Ja, men det blir ju samma för som företagare kan du ju dra av momsen.
-Men ni kan väl inte jämföra priser med och utan moms?
-Jo, det är klart man kan för företag får ju dra av momsen.
-Men skämtar du?
-Nej, vaddå?

Sen blev jag sjukt irriterad och la på typ. Och teckande sedan ett privat abonnemang som jag såklart bokför på företaget. Tänk så många nya företagare det finns som faktiskt går på det här.
2360
49
Så får man tänka om mycket idag. Det är bra att du ser över dina kostnader genom bl.annat ekonomistyrning.  Själv har jag tjänat några millioner på att inte inordna mig i all dumhet i samhället under några årtionden. Få se vad Alliansen kan åstadkomma. nu om man kan få lite arbetsro. eller behöva flysverigenu i annnat fall.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
18
Det är helt klart lurigt. Det skiljer väldigt lite mellan att teckan som företagare och privatperson. Jag tror det ingår nån gigabyte extra på företaget.[br][br]Det man kan göra är att teckna det privat, och gör man det i butik så kan säljaren skriva att man heter[br]Förnamn: Företag[br]Efternamn: AB[br][br]Så får du ta del av priserna för privatpersoner. Däremot så görs ju alltid kreditupplysning på dig privat. Men det är det kanske värt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.