Mobiltelefon med abonnemang till företaget...

36
Jag driver en enskild firma och har tidigare använt min privata mobiltelefon till företaget, men nu har den mer eller mindre gett upp  Grrrrr... så måste skaffa mig en ny!

Tänkte då att det vore smidigt om man kunde sätta den på företaget.

Men nu har jag lite frågor...

Om jag köper en mobiltelefon med företagets pengar, kan jag då dra av momsen för den?  :-\

Abonnemang...
MÅSTE jag välja ett abonnemang avsett till företag? De är ju fruktansvärt dyra  🙁 Och jag ringer inte tillräckligt mycker för att det ska vara värt pengarna!

Eller kan jag ha ett abonnemang för privatpersoner men ändå skriva det på företaget i och med att jag har enskild firma?  :-\
Kommer ju bara använda mobiltelefonen i företagets syfte.

Väldigt tacksam för svar !!  🙂
1165
15
Ja, du kan dra momsen, och nej, du behöver inget företagsabonnemang. (Fast det finns rätt så billiga sådana).[br][br]Däremot så brukar Skatteverket harkla sig lite grann om det rings privata samtal på företagsmobilen, och sådant som SMS-tjänster, betalsamtal och liknande för privat bruk är väldigt känsligt om de gör revision.
36
Okej tack så jättemycket för svaret !!  :-D[br][br]Jo jag förstår det...  :nicka[br]Låter kanske riktigt konstigt, men ser det mer som en bra ursäkt att framföra till alla som skickar "onödiga" sms till en med "Vad gör du" frågor och liknande..  ;D

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.